понеділок, 07 жовтня 2013 13:25

На Fight Fest'і у Києві билися під найгучніший гурт Нью-Йорка
8

Фото: Фото: rok.kiev.ua

Fight Fest, що дослівно можно перекласти як "бійцівський фестиваль", відбувся 5 жовтня у столичному клубі "Бінго". Назва пов'язана з тим, що упродовж фесту переважає "важка" й агресивна музика, яка викликає постійну штовханину на танцполі, так званий слем. Цей фестиваль проводиться вп'яте, і рівень заходу зростає кожного разу. Незважаючи на надмірну розпіареність, у клубі було не надто людно: лише під кінець фан-зона більш менш забилася. Імовірно, що причиною є ціна білетів – 250 грн забагато для андеграунд-сцени. Програма фесту містила п'ять виконавців: два українські гурти The Cripples та Seahorse, росіян Aerofall, італійців Soviet Soviet. Хедлайнерів A Place To Bury Strangers критики називають найгучнішим гуртом Нью-Йорка. Але, на віміну від інших гуртів так званого гучного рок-н-ролу, нью-йоркці не просто рвуть динаміки перевантаженим звуком гітар, а й несуть надпотужну хвилю емоцій.

"Кріплятки-котятки непогано виступили, шкода, що вони були першими, якби були б третіми - точно всіх порвали б!" - 17-річна киянка Ліза підходить до бару після виступу київських панків The Cripples. Учасники гурту називають себе "інвалідами українського суспільства".

Перед тим, як представити Aerоfall, ведучий каже, що цей захід унікальний. Подібного концерту з хедлайнерами такого рівня в Києві не було давно.

Публіки досить характерна: це переважно хлопці й дівчата 17-25 років, у зелених куртках, червоних шапках та у кедах на платформі.

Публіки досить характерна: це переважно хлопці й дівчата 17-25 років, у зелених куртках, червоних шапках та у кедах на платформі

"Це більше схоже на хіпстер-фест, ніж на файт фест" - каже Анна, яка зі своїм хлопцем приїхала на концерт з Харкова.

"Люди, які прийшли сьогодні на концерт дуже приємні та відкриті, - розповідає російською Володимир Карпов, гітарист Aerofall. - Немає понтів, які я дуже не люблю. Вони прийшли послухати музику та отримати задоволення, а не оцінити захід та учасників. В Росії зазвичай публіка інакша".

Коли на сцену вийшли Seahorse, на танцполі вже штовхалось багато народу. А після виходу італійського пост-панк гурту фан зона перетворилася на котел, яких вибухав все сільніше з кожною новою піснею. Те, що відбувалося під сценою під час виступу Soviet Soviet та A Place To Bury Strangers, можна справедливо назвати Fight Fest. Бійка набирала обертів аж до останньої пісні американців. Охоронці були дуже лояльні до стейдж-дайверів - людей, які "плавають" на руках натовпу - що не часто можно побачити у клубах такого розміру.

Важливою деталлю виступу A Place To Bury Strangers є освітлення, яке вони привезли із собою. Воно чудово виглядало на сцені київського концерт-холу. Технічний бік музичного оснащення у клубі теж не пасе задніх, з динаміків лунає чіткий, але андеграундний звук, що є важливим для жанру.

"Акустика у Бінго на рівні європейських клубів, - додає Володимир Карпов. - Також важливо, що ми себе чудово чуємо. І взагалі, Київ нам дуже сподобався, завтра ще цілий день будемо тут гуляти".

Зараз ви читаєте новину «На Fight Fest'і у Києві билися під найгучніший гурт Нью-Йорка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі