четвер, 12 червня 2008 07:06

Володимир Раєвський устромив собі в серце ножа

  Львів’янин Володимир Раєвський був єдиним сином у батьків. Мама часто захищала його перед однолітками. Коли жінка померла, хлопець скоїв самогубство
Львів’янин Володимир Раєвський був єдиним сином у батьків. Мама часто захищала його перед однолітками. Коли жінка померла, хлопець скоїв самогубство

Уранці 5 червня до будинку N118а на вул. Тарнавського у Львові збіглися мешканці навколишніх домів. Намагалися врятувати 19-річного Володимира Раєвського з квартири N17. Хлопець лежав на підлозі. Із грудей стирчав ніж.

— О восьмій годині вийшли на вулицю, а під домом — "швидка", прокуратура, міліція, — згадує 54-річний Анатолій Калеников, який мешкає на третьому поверсі. — "Біда в сімнадцятій квартирі" — кажуть. Ми знали, що там хворіла жінка. Аж тут тіло малого виносять.

Родина жила на четвертому поверсі. Переїхали три роки тому. Марина Раєвська, 50 років, працювала касиром у торговому центрі "Метро" на вул. Городоцькій. Чоловік Сергій, 48 років, — менеджером у рекламному бізнесі. Та через пияцтво часто лишався без роботи, лаявся з дружиною. Володимир був єдиною дитиною.

Жінка хворіла на рак. У ніч на 5 червня вона померла. Зранку Володимир побачив тіло матері. Перелякався, схопив ножа на кухні й щосили увігнав собі в груди. Попав у серце. Бабуся, яка приїхала в гості, зателефонувала до лікарні, здійняла галас, однак медики не врятували хлопця.

— Володю ще брали на вскритіє, — каже сусідка Богдана Горгота, 61 рік. — Його поховали пізніше, ніж Марину. Відспівували біля каплички. Він дуже перейнявся смертю мами. Крім неї, ні на кого не міг надіятися. Був у житті невдахою. Після школи кудись вступав, та не вступив. У дворі ні з ким не дружив, тримався осторонь. Але був вихованим. Завжди привітається, усміхнеться.

Колишні однокласники кажуть, що Володимир був тихим і спокійним.

— Прийшов до нас десь в класі п"ятому-шостому, — згадує однокласниця 19-річна Соломія Фаріон. — Завжди щось собі конструював, літачки якісь робив, у суперечки не вникав. А малював гарно! Хлопці часто глузували з нього, ображали. Його мама до школи приходила скаржитися.

Зараз ви читаєте новину «Володимир Раєвський устромив собі в серце ножа». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути