середа, 20 червня 2007 07:05

Віталій Довжук кинув пораненого товариша на дорозі

До бабці в село Супрунів Літинського району Вінницької області 14 червня приїхав онук Віталій Довжук, 18 років. Із місцевим товаришем 19-річним Анатолієм Лещенком вирішили випити самогонки. Потім близько другої ночі хлопці подалися на машині до дівчат у сусіднє село Пеньківка.

Знайомих не знайшли. Тоді Толя запропонував підскочити до села Підлісне. Хлопці їхали на великій швидкості. На повороті авто вилетіло в кювет, кілька разів перевернулося й стало на колеса. Віталій сильно вдарився головою об кермо. Коли отямився, побачив, що його стара "Нива", яка дісталася в спадок від покійного батька, геть пом"ята. За кілька метрів від неї лежав скривавлений товариш.

Як потому розповідав міліції Віталій, йому здалося, що хлопець мертвий. Довжук злякався, що його звинуватять у вбивстві, залишив машину й пішов до Супрунів пішки.

Близько п"ятої ранку Анатолія знайшли край дороги. Він дихав, але був непритомним. Прийшов до тями наступного дня. Переломів у хлопця не було, лише подряпана спина.

— Анатолія відправили до нейрохірургії обласної психлікарні, — каже травматолог Літинської лікарні Володимир Романцов, 56 років. — У хлопця забій головного мозку, він постійно хоче спати. У Вінниці перевірять, чи є загроза епілепсії.

— Толя — трудяга, інколи випиває, але не так, щоб систематично, — зазначає голова Пеньківської сільради Сергій Дзорець. — Родина в нього нормальна: батько, мати, молодша сестра. Перебиваються тимчасовими заробітками, здають молоко.

Медексперти дадуть висновок про тяжкість травм Анатолія. Тоді вирішуватимуть, чи порушувати кримінальну справу проти Віталія, який залишив людину помирати на дорозі. Довжук нині живе в бабусі.

Зараз ви читаєте новину «Віталій Довжук кинув пораненого товариша на дорозі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути