Ексклюзиви
субота, 09 серпня 2008 07:09

Солдат Тарас Марків загинув від розірваного міномета

6 серпня на Яворівському військовому полігоні на Львівщині проводили тактичні навчання. Опівдні там розірвався ствол 120-міліметрового міномета. Уламки поранили чотирьох військових. Старший навідник міномета, солдат строкової служби 19-річний Тарас Марків помер дорогою до лікарні. Травмованих лейтенанта Олександра Рибая, молодшого сержанта-контрактника Назара Ковбасу і молодшого сержанта Олександра Веренька доправили до реанімації військово-медичного центру Західного регіону у Львові.

— Операції тривали по дві-три години, — розповідає виконувач обов"язків начальника шпиталю Олександр Похлєбаєв. — Уламки витягали із головного мозку, грудей та черевної порожнини. Нині стан хлопців тяжкий.

Лікарі кажуть, що загроза для життя Ковбаси та Веренька минула. 22-річний Олександр Рибай залишається непритомним, його підключили до апарата штучного дихання.

Військова прокуратура Львівського гарнізону проводить службове розслідування.

— Я вперше чую про такий випадок, — говорить Олександр Поронюк із Західного оперативного командування ЗСУ. — Припускаємо, що при використанні міномета припустилися технічної помилки, хоч його будову потерпілі знали бездоганно.

На всіх полігонах України припинили тактичні навчання.

Зараз ви читаєте новину «Солдат Тарас Марків загинув від розірваного міномета». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути