неділя, 15 липня 2007 18:25

Школярі понівечили 33 могили

30 червня до райвідділу міліції в м. Гайсин Вінницької області звернувся наглядач місцевого кладовища. Бідкався, що хтось знімає з хрестів меморіальні таблички.

За кілька годин міліція затримала біля пункту прийому металобрухту 14-річного Юрія Чухрія. У його сумці знайшли п"ять табличок. Він зізнався, що знімав їх разом із друзями — 13-річним В"ячеславом Івановим та Денисом Сорокіним, 12 років.

— Хлопці знімали таблички вночі, — розповідає Олександр Шародак з кримінальної міліції у справах неповнолітніх. — Казали, що спочатку пробували здати 18 штук. Але у пункті прийому наказали віднести їх назад. Тоді хлопці замалювали таблички фарбою і здали у іншому пункті. Кожен отримав по 18 грн. Загалом покалічили 33 могили.

Юрій та Денис два роки стоять на обліку в міліції. Раніше цупили гроші в однокласників, крали харчі й цигарки у кіосках. Карні справи не порушувалися, бо суми збитків були невеликими. Штрафи платили батьки.

Мати Юрія Чухрія працює в місцевій лікарні, а батько — на заробітках в Італії. Хлопець часто прогулює уроки.

— Батьки В"ячеслава — безробітні, живуть за рахунок городу, — каже директор другої Гайсинської школи Дмитро Сінчук. — У них недавно народилася маленька дочка. В"ячеслав часто пропускав заняття. Якось скаржився, що його б"ють однокласники.

Хлопці замалювали таблички фарбою і здали

Дениса Сорокіна мати виховує сама.

У Гайсині три комп"ютерні клуби. Хлопці годинами просиджували в одному з них замість уроків. Програвали останні гроші. Юрія і Дениса міліціонери силою двічі забирали звідти.

Підлітки кажуть, що здавали таблички, бо не було чим платити за ігри. Проти них порушили адміністративну справу. Суд визначить суму збитків, які мають відшкодувати їхні батьки. Власника приймального пункту оштрафують за купівлю краденого.

Зараз ви читаєте новину «Школярі понівечили 33 могили». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути