пʼятниця, 10 жовтня 2008 07:05

Сергія Тертичного тримали на ланцюзі

Автор: фото: Іванна ЯСИНЄВА
  Охтирчанин Сергій Тертичний показує яму, де його закривав роботодавець Петро Бєлінок
Охтирчанин Сергій Тертичний показує яму, де його закривав роботодавець Петро Бєлінок

Другий місяць поспіль 20-річний Сергій Тертичний живе у знайомих та родичів в місті Охтирка Сумщини. Боїться, що його знайде й поб"є колишній роботодавець Петро Бєлінок. Хлопець утік від нього влітку.

Сергій родом з Охтирки. Мати померла, батько живе окремо. Три роки тому закінчив спеціалізовану школу-інтернат для дітей із вадами розвитку у селищі Улянівка Білопільського району Сумщини. У пошуках заробітку потрапив до охтирчанина Петра Бєлінка. Чоловік має власне господарство, відгодовує худобу.

— Спочатку я кормив худобу, потім побудував паркан. Він платив по 5 гривень у день, — розказує Сергій. Постійно труситься і плаче. — Потом начав не платить. Я в нього построїв сарай, сам погріб вирив. Петро Васильович возив мене розбирати кирпич для стройки. Держав у сараї. Бив багато разів. Я од нього тікав, але він всігда находив. Тоді бив дуже. Потом став сажати на собачий цеп. А я цеп одкрутив і опять утік прямо з цепом. Він все одно найшов.

Тікаючи влітку, хлопець прихопив тисячу гривень. Ховався в жительки Охтирки. Господар його знайшов. Забрав.

— Після того посадив мене на цеп у погребі, прив"язав до драбини, — веде далі Тертичний. — Їсти заставляв сирий буряк. Я їв. Потім примусив мити руки у відрі з мочою. Коли я помив — заставив пити цю мочу. Вибору не було. А Петро Васильович усе знімав на камеру мобільного.

Їсти заставляв сирий буряк

Удруге Сергій із ланцюгом на шиї утік до лісу. Ланцюги та замок здав на брухт. За виручені гроші купив їжі. Хащами добирався до батька. Однак побачив машину Бєлінка, перелякався. Три дні жив у лісі, їв яблука. До батька прийшов на четверту ніч. Про все розповів. До правоохоронців не звертався. Боявся.

Петро Бєлінок викрив себе сам. Після втечі Сергія написав заяву до міліції про зникнення тисячі гривень. Правоохоронці опитали хлопця. Побачили його стан. Зрозуміли, що Тертичного б"ють.

— Справу порушили за чотирма статтями кримінального кодексу: за незаконне позбавлення волі, нанесення тілесних ушкоджень середньої тяжкості, порушення законодавства про працю та недоторканність житла, — розповідає слідчий Охтирської міжрайонної прокуратури Денис Яценко.

Завершення слідства Бєлінок чекає на підписці про невиїзд.

Зараз ви читаєте новину «Сергія Тертичного тримали на ланцюзі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути