понеділок, 05 березня 2007 16:32

Сергія Котляра катували електрострумом

"Я непритомнів, а Сашко все тикав мені в лице оголений дріт під напругою, — розповідає уродженець села Грем"яч Новгород-Сіверського району на Чернігівщині 32-річний Сергій Котляр про пригоду, що трапилася з ним 5 лютого. – Було боляче, але я не кричав. Бо що з того: там кругом лише пусті хати".

Останні роки Сергій Котляр їздив на заробітки до Москви та Києва. Був одружений з жінкою із Чернігова, яка народила йому сина. Але три місяці тому посварився з нею й переїхав до батьків у Грем"яч. По обіді 5 лютого Сергій зайшов провідати старого знайомого. У хаті сиділи та випивали літнє подружжя та сусідська дівчина. Сергій до них приєднався.

— До нас на підводі під"їхали ще троє місцевих — Михайло, Сашко й Гриша, — розповідає Сергій. — Випили небагато. Слово за слово, й почали сперечатись. Михайло розпитував, за яких обставин утопився його брат Льоша. Я сказав, що не знаю, бо не був при тому.

Дід з бабою покричали-покричали і все

Вісім років до того в річці Судасть за селом знайшли тіло Михайлового брата Олексія. Після розтину та слідства встановили, що хлопець втопився сам. Проте селяни подейкують, що останнім його бачив Сергій Котляр. Сам же чоловік нічого не розповідав. А згодом взагалі виїхав на заробітки. Коли повернувся, брат Олексія вирішив дізнатися деталі того, що сталося. От він із друзями й розшукав Сергія.

— Накинулися на мене, били руками й ногами, — веде далі Котляр. — Усе допитували: "Як потонув, як потонув?.." Потім почали різати. Сашко тримав ніж біля моєї шиї й тикав в обличчя. З півгодини так катували. Сусідська дівчина хотіла заступитися, покликати на поміч, але її зачинили в іншій кімнаті. А дід з бабою — куди їм до трьох хлопців — покричали-покричали і все. Сиділи дивились.

Скалічивши Котляра, нападники роз"їхались. Сергій наступного дня поїхав до лікарні.

— Зараз почуваюся нормально, обличчя зажило, — каже. — Порізи навколо шиї — не дуже. Й вухо заживає, лише дрянь якась та кров звідти тече, бо перетинка лопнула. А вони тепер-от у лікарню телефонують, допитувались про здоров"я й раз навіть приходили.

Сергій каже, що в село не боїться повертатись, але залишатись там не хоче. Проти чоловіків, що його катували, порушили кримінальну справу.

Зараз ви читаєте новину «Сергія Котляра катували електрострумом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути