четвер, 01 квітня 2010 07:58

Миколу Толока БМВ збив на переході

Автор: фото: Тарас ПОДОЛЯН
  Киянин Микола Толок показує пішохідний перехід, на якому його збив легковик. Міліціонери п’ять з половиною років не можуть розслідувати цю пригоду
Киянин Микола Толок показує пішохідний перехід, на якому його збив легковик. Міліціонери п’ять з половиною років не можуть розслідувати цю пригоду

— Не знаю, де шукати справедливості. Мене на два роки зробили інвалідом, і нікому до того нема діла, — обурюється киянин 43-річний Микола Толок.

5,5 року тому на пішохідному переході його збив білий БМВ.

— Була неділя, 17 жовтня 2004-го. Я йшов на стадіон тренуватися. Маршрутка пропустила, а легковик ударив. Я відлетів на кілька метрів. Боліли спина і нога. З машини вийшли двоє, один крикнув: "Що ти стогнеш? Вали звідси!"

Микола знепритомнів. Коли отямився, побачив, що лежить в іншому місці.

— Мене перенесли, щоб виглядало, ніби я йшов не по переходу. Водій БМВ хотів кинути мене в багажник і кудись відвезти, та не дозволили відвідувачі кафе, вони все бачили. Приїхала міліція. Але не схотіли брати свідками водія маршрутки й перехожих. Сусід показував даїшникам, що розбите скло від БМВ лежить саме на переході.

Микола дістав перелом хребта, гомілки. Йому зробили операцію. Лікування обійшлося у $2,5 тис.

— За два тижні прийшов Олександр Ляхор, який мене збив, із братом. Пропонували 1,5 тисячі доларів за те, що не матиму претензій. Брат хамив, сказав, що працює в міліції. Мовляв, якщо не візьму, то вони дадуть гроші міліції та справу замнуть. Я не взяв.

Дадуть гроші міліції та справу замнуть

Три місяці Микола не вставав із ліжка. Заново вчився ходити. Два роки мав інвалідність.

— Про спорт не може бути й мови. Нога повністю не згинається. Зараз на роботі, спина постійно болить, — каже Толок. Він працює дизайнером у видавництві "Мега-прес". Із дружиною виховує двох дітей. — А кримінальну справу досі не розслідували, не передали до суду. У Святошинському райвідділі проводили якесь розслідування, викликали мене на місце аварії, щось заміряли. А реально — ніяких дій. Дружина ходила у райвідділ, так із нею ніхто й говорити не хоче.

Про Ляхора нічого не знає.

— Коли збив мене, намагався бандита удавати. Слова якісь проскакували. Але мені було не до того.

Микола подав до суду. Вимагає 30 тис. грн відшкодування.

— Наступного дня я приходив до Толока в лікарню із повинною. Запропонував три тисячі доларів, — каже телефоном 30-річний Олександр Ляхор. — Він вимагав 10 тисяч євро. Я таких грошей не маю. Домовилися зустрітися в суді.

Зараз ви читаєте новину «Миколу Толока БМВ збив на переході». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути