Ексклюзиви
пʼятниця, 20 серпня 2010 07:41

Київського бізнесмена зарубав племінник

Автор: фото: Наталія ЧУБЕНКО
  Двір будинку №15/46 столичної вулиці Лаврухіна. Башира Захарі Мохаммада добивали біля сміттєвих баків
Двір будинку №15/46 столичної вулиці Лаврухіна. Башира Захарі Мохаммада добивали біля сміттєвих баків

Подвійне вбивство сталося 16 серпня у столичному мікрорайоні Троєщина. У будинку N15/46 вул. Лаврухіна 43-річний Башир Мохаммад Закарі зарізав свого племінника. За кілька хвилин загинув від рук іншого племінника.

— Давно ми стільки крові не бачили, — згадує 25-річна Олександра Іванюра. Вона саме поверталася з роботи, коли сталося вбивство.

Будинок N15/46 — п"ятнадцятиповерхівка на околиці мікрорайону Троєщина. За нею — однойменне село, поряд — будівельний майданчик, зупинка громадського транспорту, кіоск. Двері під"їздів обладнані домофонами, на першому поверсі — приміщення для конс"єржа, однак воно порожнє. Ліфти обписані лайливими словами.

Мохаммад Башар із 22-річним племінником і співмешканкою жили на сьомому поверсі у двокімнатці.

— Він з Афганістану, — кажуть сусіди. — Там був двічі одружений. В Україну приїхав вісім років тому, отримав наше громадянство. У нашому будинку живе сім років.

— Заробляв тим, що на ринку продавав халати, спортивні костюми, тапочки. Племінник теж у нього працював, — розповідає сусід Анатолій Тригуба, 55 років. — Башар не пив, не курив. Завжди вітався з усіма, і племінник у нього такий самий був. Дверей своєї квартири ніколи не закривав. У будь-який час до нього можна було зайти, поговорити.

Місцеві поважали афганця. Він ніколи не дебоширив, не вмикав гучно музики, не лаявся.

— Тільки дуже ревний мусульманин, — кажуть. — Щодня молився.


У вихідні до Башара завітали в гості двоє племінників. Співмешканка перебралася до матері, щоб не заважати родичам. О 19.00 в понеділок афганці почали сваритися.

— Ми почули якісь крики в колідорі, — каже Анатолій Тригуба. — Моя жінка вийшла подивитись, а вони б"ються. Один лисий замахнувся на неї сокирою — вона втікла.

У коридорі будинку досі розбиті шибки в дверях, на склі — засохла кров, уламки.

— Башар крикнув:,"Визивайте "скорую" і почав тікати до ступеньок, — згадує Надія Тригуба, 59 років. — У квартирі лежав закривавлений Шурік — племінник Башара.

Закарі вибіг на вулицю. Біля сміттєвих баків племінник його наздогнав. Бив сокирою. По дорозі в лікарню Мохаммад помер. За кілька хвилин племінника затримали міліціонери.

— Він — біженець з Афганістану, 1982 року народження, — каже речник міської міліції Володимир Поліщук, 46 років. — Пояснив, що напав на дядька, бо той убив його брата. Ми порушили кримінальну справу. Поки що невідомо, чому родичі посварилися.

Представники афганської громади вважають, що Закарі обурився на племінника, бо той гуляв із місцевими дівчатами. А зараз у мусульман триває рамадан — піст.

Зараз ви читаєте новину «Київського бізнесмена зарубав племінник». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути