вівторок, 30 вересня 2008 07:10

Дев"ятирічна Лілія Яцюк померла після вечері

Автор: фото: Ілля ГОРОДЕЦЬКИЙ
  Вінничанка Лілія Яцюк потрапила в лікарню з гострим отруєнням і померла за годину. На парті у 4-Б класі, де вчилася дівчина, стоїть іконка та квіти. Лілія добре малювала, ходила на танцювальний гурток
Вінничанка Лілія Яцюк потрапила в лікарню з гострим отруєнням і померла за годину. На парті у 4-Б класі, де вчилася дівчина, стоїть іконка та квіти. Лілія добре малювала, ходила на танцювальний гурток

22 вересня до Вінницької дитячої обласної лікарні привезли 9-річну Лілію Яцюк та її матір Наталію, 32 роки. У них виявили гостре отруєння.

— Дівчинку у критичному стані відправили до реанімації, — каже заступник головного лікаря Василь Паненко. — Вміст шлунку взяли на обстеження. Там були неперетравлені рештки ковбаси, винограду та риби.

За годину дівчинка померла. Її матір перевели до міської лікарні N2.

— Думаю, дочка отравилася виноградом, який ми купили в магазині "Варшава", — плаче Наталія Яцюк. — Він весь такий гарний був, один в один, як на малюнку. Ліля просила поїсти хоть чуточку. Удома ми його помили. Поки готовили вечерю, доця скубала ягоди. Я потім теж їла, але менше.

Наталія Яцюк із чоловіком Віталієм — підприємці. Живуть у квартирі на першому поверсі багатоповерхівки по вул. Червоноармійській, 53. Їхня єдина донька Лілія навчалася в четвертому класі.

Після вечері Лілія пішла вчити уроки, мати — дивитися телевізор.

— Мені стало погано, втратила свідомість, — згадує Наталія. — Очнулася в лікарні.

Жінку та дівчинку знайшов Олександр, батько Наталії. Чоловік зайшов до родичів увечері.

— Почув, що у квартирі хтось стогне, — каже. — Кілька разів стукав у вікно, дзвонив. Ніхто не відчиняв. Відкрити двері не міг, бо зсередини стирчав ключ. Вибив вікно і вліз у квартиру. Онука й донька лежали на підлозі.

Причину отруєння з"ясовують судмедексперти. Називають чотири версії. Лікарі впевнені, що дівчинка загинула від ботулізму (гостра інфекційна хвороба. — "ГПУ"). Наталія Яцюк каже, що нічого консервованого вони з донькою не їли. Припускає, що причина смерті — виноград.

Тим часом містом ширяться дві версії — отруєння газом та отрутою для щурів. Нею посипають у приміщеннях, де зберігають овочі та фрукти.

Міська санстанція вилучила виноград із магазину "Варшава". Його виростили в Туреччині, розфасували в Києві. Із партії вагою 140 кг залишилося 6 кг.

У магазині "Варшава" коментувати ситуацію відмовилися.

— Винограду в нас зараз немає, — каже директорка. — Та й він навряд чи міг стати причиною отруєння.

Сусіди Яцюків перестали купувати дітям овочі та фрукти.

— Ми боїмося за життя дітей, — говорить Лариса, мати двох школярів. — Хочемо почути офіційну версію смерті, бо не знаємо, що їсти.

Четвертокласницю поховали на Вінницькому кладовищі. Після похорону доньки Наталія повернулася до лікарні. Стан жінки — важкий. Біля неї чергує чоловік.

Зараз ви читаєте новину «Дев"ятирічна Лілія Яцюк померла після вечері». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути