субота, 13 жовтня 2007 07:02

Десятикласниця померла на уроці фізкультури

Автор: фото: Світлана ЄГОРОВА
  Могила Анастасії Івіної на околиці Херсона. Дівчина померла від серцевого нападу у 15 років
Могила Анастасії Івіної на околиці Херсона. Дівчина померла від серцевого нападу у 15 років

Четвертим уроком у десятому класі середньої школи N31 Херсона минулого понеділка була фізкультура. Школярі вибігли на гральне поле й вишикувалися.

— Сьогодні готуватимемося до заліку з кросу, — попередив учитель Іван Трохимович Бережков. — Бігаємо по колу рівно шість хвилин. Дівчата й хлопці окремо. Хто погано почувається — може не бігти.

Школярі почали розминку, ніхто не стояв осторонь. Після неї по команді вчителя стали на старт і побігли. На другому колі 15-річна Анастасія Івіна впала обличчям донизу.

— Упала й не вставала, — згадують однокласники. — Ми підбігли, оточили її, перевернули. Губа розбита, лице в подряпинах. Настя закотила очі. Ще дихала.

Іван Трохимович послав кількох школярів викликати "швидку". За хвилину на поле вибігла учитель біології Тетяна Мороз. На той момент дівчинка уже не дихала. Вона померла на очах в однокласників. Лікарі "швидкої" констатували смерть.

Медики встановили, що Настя померла від серцевого нападу. "Серцевий м"яз був сильно атрофований і серце могло зупинитись будь-коли, навіть уві сні", — йдеться у висновку експертів.

Минулої середи дівчину поховали на місцевому кладовищі. Прийшло понад 100 людей. Анастасія лежала у весільній сукні. Труну несли однокласники. Молоді батьки не захотіли розповідати про доньку.

— Наш старший син нині в рейсі за кордоном. Він моряк, — ридає над тілом мати. — Боюся, щоб з ним нічого не сталося. Він любив сестру більше за все на світі.

Учителі називають смерть Анастасії жахливим випадком.

— Настя була скромною, гарно навчалася, любила історію й літературу, — розповідає завуч школи Віктор Лелека. — На серце ніколи не скаржилася. Того дня була весела, як завжди. Іван Трохимович також не винен. Він викладає фізкультуру понад 20 років і завжди був уважним до учнів. Щось неладне обов"язково помітив би. Тетяна Семенівна робила штучне дихання професійно, бо ж із червоним дипломом закінчила медичне училище.

Міліціонери провели перевірку. Складу злочину не виявили, тому кримінальної справи не порушували.

Зараз ви читаєте новину «Десятикласниця померла на уроці фізкультури». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути