вівторок, 14 серпня 2007 07:01

Чоловіки зібрали на ріллі 34 кілограми маківок

Безробітний житель райцентру Чечельник Вінницької області 28-річний Вадим Кудрявцев проїжджав весною повз село Мазурівка Чернівецького району й помітив квітуче поле маку. Поле охороняли з собаками — мак вирощували легально як сільгоспкультуру.

Вадим із 23-річним товаришем Олегом Барабашем тричі навідувалися під Мазурівку. Зрештою  мак сільгосппідприємство зібрало, а поле переорали. Вадим угледів розкидані по землі макові голівки. Вирішив їх позбирати.

— Удвох довго поралися б, то я передзвонив вечором до хлопців, — розповів згодом міліціонерам Вадим. — Як друзья взнали, що мак збирати, то стали відмовлятися. Але я сказав, що охрани там нема і предложив їм дати по 50 рублів за день.

Шестеро чоловіків 4 та 6 серпня перебрали ріллю. Мішки з маківками повантажили в два "жигулі" й подалися додому.

— Люди бачили, як вони зранку до ночі ходили по полю, й повідомили в міліцію, — розповідає інспектор Чернівецького райвідділу Віталій Косяк. — Одна машина, коли помітила нас, різко розвернулася й поїхала в протилежному напрямку. Потім стали пасажири  випригувати й викидати мішки. Ми всіх позатримували.

Вадим Кудрявцем зізнався, що мак збирали саме вони. Чи хотів його продати, не каже. Олег Барабаш виправдовувався тим, що приїхав у село купити свиней. Нібито випадково забрів на поле й зустрів знайомих. Решта хлопців говорять, що їх найняли на роботу, і вони не знали, чим займатимуться.

Усі шестеро збирачів безробітні й мешкають у Чечельнику. Вадим Кудрявцев раніше був судимий за хуліганство. Барабаш цього року закінчив Вінницький агроуніверситет. Наймолодший 17-річний Олег Горбачук щойно випустився зі школи.

За фактом зберігання та перевезення наркосировини порушили кримінальну справу.

Зараз ви читаєте новину «Чоловіки зібрали на ріллі 34 кілограми маківок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути