понеділок, 02 квітня 2007 17:09

Чоловіка посадили за зґвалтування двох падчерок

Автор: фото: Аліна СКОРОХОД
  Засуджений Георгій у кабінеті заступника начальника Харківської колонії суворого режиму №12 показує матеріали карної справи. Каже, що його засудили без жодного прямого доказу
Засуджений Георгій у кабінеті заступника начальника Харківської колонії суворого режиму №12 показує матеріали карної справи. Каже, що його засудили без жодного прямого доказу

До редакції звернувся 46-річний ув"язнений на ім"я Георгій. Він уже четвертий рік відбуває покарання у харківській колонії суворого режиму. Його засудили на 12 років позбавлення волі за зґвалтування та розбещення двох малолітніх падчерок. Чоловік твердить, що він — невинний, і вимагає перегляду кримінальної справи. За його словами, він потрапив за ґрати через дружину. Мовляв, та написала наклепницьку заяву в міліцію, щоб заволодіти його майном.

Із 43-річною Любою зустрічаємося на її роботі — в одному з київських барів, де жінка підробляє прибиральницею. Симпатична, тендітна шатенка виглядає дуже втомленою і наляканою.

— Моїм сусідам дзвонить якийсь чоловік, — розповідає. — Представляється чеченським дядьком мого колишнього чоловіка, говорить із кавказьким акцентом. Дає мені чотири місяці: якщо за цей час я не витягну Георгія із зони, він переріже всю сім"ю. Я боюся випускати дітей на вулицю!

Люба і Георгій познайомилися в Казахстані 11 років тому. У неї від двох попередніх шлюбів росли 7-річна Катя та 6-місячна Аліна. Георгій мав трьох дітей.

Свій перший строк — півроку в"язниці — отримав за викрадення мотоцикла. Коли звільнився, мати познайомила його з Любою. Незабаром пара побралася. Катруся стала називати вітчима татом, а Аліна тільки на суді дізналася, що Георгій — не її рідний батько.

— Після весілля Жора з кимсь переспав, підхопив заразу, і йому знадобилась операція на статевому органі, — Люба прикурює дамську сигарету. — Заспокоївся ненадовго. Продовжував випивати, нагуляв дитину. А сам ревнивий! Варто мені було до сусіда за молоком сходити, як на нас із донькою з ножем кидався. У Каті і зараз шрам на руці.

Чотири роки тому Люба пізно ввечері застала чоловіка в трусах на підлозі. Поруч із ним лежала Катя у задраній нічній сорочці.

— Я накричала, щоб вона йшла спати, — згадує жінка. — А наступного дня чоловік став говорити, що дитина дозріла, що їй потрібен мужик. Мовляв, ліпше вона дома всьому навчиться, ніж по підвалах буде шлятися... Тоді я притиснула доньку до стінки, і вона зізналася.

Катерина розповіла матері, що вітчим розбещує її вже шість років. Ще у Казахстані, коли їй було вісім, демонстрував статеві органи, а потім зґвалтував, примушував до різноманітних сексуальних збочень.

У матеріалах кримінальної справи сказано, що Георгій ходив удома в обрізаних жіночих колготках, без спідньої білизни. Вивозив падчерок у ліс, де кохався зі старшою, а молодшу змушував дивитися, а іноді й "допомагати". Коли мала плакала, погрожував, що розповість усе матері і її поставлять у куток.

— Чоловік змусив Катю написати, що вона сама лягла з ним у ліжко, — каже Люба. — А ще фотографував її голою в сараї. Я не змогла  показати докази в суді, бо знімки й плівку він спалив у грубці, а лист я сама здуру порвала. Цей покидьок збирався зробити доньці дитину. Катя була в такому відчаї, що хотіла вішатися. Не наклала на себе руки тільки тому, що чоловік переключився на молодшу Аліночку. Краще б я його вбила! — закриває руками обличчя.

Коли Катя розповіла про все матері, та наступного ж дня подала заяву в міліцію. Через тиждень Георгія заарештували. Судмедекспертиза встановила, що Катерина вже не дівчина. Але строку втрати цноти не визначила. Так само, як слідів насилля та причетності до цього її вітчима.

"ГПУ" поцікавилася у голови районного суду в Чернігівській області Світлани Затєєвої, як Георгія засудили без прямих доказів його вини.

— Діти в такому віці не зможуть придумати таких шокуючих подробиць, — запевняє Світлана Дмитрівна. — Молодша так плакала, коли побачила вітчима на суді, що його довелося вивести під конвоєм. Тільки тоді вона могла завершити свідчення. Я не маю причин не вірити дівчатам.

Суд зобов"язав Георгія виплатити падчеркам 12 тисяч гривень

Окрім 12 років позбавлення волі, суд зобов"язав Георгія виплатити падчеркам 12 тис. грн. Чоловік подав на апеляцію, але суд залишив вирок без змін.

Із Георгієм зустрічаємося у Харківській виправній колонії суворого режиму N12.

— Після одруження я застудив статеві органи, — розповідає худий чоловік із чорними колами під очима і впалими щоками. — Після операції став наполовину інвалідом, бо ерекція була дуже слабкою. Дружина стала дорікати, що я — не мужик. Мені набридли приниження, і я вирішив повернутися до мами в Казахстан. Тоді Люба захотіла, щоб я залишив їй усе майно. За дім я не сперечався — все ж таки вісім років разом прожили. А машину віддавати не збирався, думав на ній поїхати додому. Тоді дружина сказала: "Начувайся!". 13 грудня мене заарештували. Я просив Любу забрати заяву. Вона ж знає, що я такого фізично не міг учинити. Далі вимагав, щоб провели експертизу і довели мою статеву неповноцінність. Але мене без жодного доказу посадили за зґвалтування малолітніх!

Георгій стверджує, що в райвідділі його били, змушували зізнатися у злочині, якого не було.

— Донька написала, що я її зґвалтував на швейній машинці у 1999-му. А ось листи мамі, датовані двома роками пізніше, де я тільки прошу переслати нам цю машинку з Казахстану, — Георгій простягає пожовклі папірці.

Чоловік категорично заперечує статевий зв"язок із падчерками. Їхні свідчення пояснює підмовляннями дружини. Георгій також стверджує, що по будинку ходив не в колготках, а в трико. Дружину не бив.

— Але сусіди бачили, як ви кидаєте в неї цеглиною.

— Та то я в город кидав!

— У вас є родичі в Чечні?

— Тільки в Грузії, чотири брати.

— А дядько?

— В Україні живе.

— Хто з них погрожує зарізати вашу дружину?

— Гадки не маю. Мені немає сенсу цього робити. Бачити їх не хочу. Вийду з тюрми — поїду до Казахстану, заведу сім"ю. Ні будинку, ні машини мені не треба, — на очі Георгія навертаються сльози.

Люба нещодавно зійшлась із, як вона каже, хорошим чоловіком.

— Він усе полагодив удома, руку мені подає, коли я з автобуса виходжу, — хвалиться жінка. — Я за все життя стільки ласки не знала, як від нього. Може, щастя і до нас прийшло? Зараз розумію: в усьому, що трапилося, є і моя вина. Треба було краще стежити за дітьми.

Зараз ви читаєте новину «Чоловіка посадили за зґвалтування двох падчерок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути