субота, 15 березня 2008 07:13

Американці подарували гроші нашій міліції

Американський уряд подарував українським міліціонерам $4 млн 797 тис. Гроші використають для реформування роботи вітчизняних силовиків за європейськими стандартами. Минулої п"ятниці відповідний документ підписали посол США в Україні Вільям Тейлор і міністр внутрішніх справ Юрій Луценко.

— Посольство США розпочало впровадження нового проекту в правоохоронній сфері — розвиток спецслужб по боротьбі з корупцією в Україні, — каже Юрій Луценко. — Звичайно, ми хочемо брати в ньому участь. Розраховуємо на обмін досвідом і співпрацю.

Луценко наголошує, що міністерство ініціювало створення Національного антикорупційного бюро, яке боротиметься з корупцією серед посадовців.

— Ми провели реорганізацію управління по боротьбі з організованою злочинністю і створили Антикорупційне бюро, — пояснює міністр. — Плануємо досконало вивчати американський досвід, посилено співпрацювати. Усе задля притягнення до відповідальності чиновників вищого рангу.

За американські гроші в Україні удосконалять адвокатську систему, навчальну базу при Державній прикордонній службі, роботу слідчих підрозділів по торгівлі людьми тощо.

Вільям Тейлор говорить про українських скінхедів. Юрій Луценко реагує на це:

— Раніше писали, що злочини проти іноземців в Україні носять побутовий характер. Але тепер діють численні расово-нетерпимі групи підлітків. За два місяці тільки в Києві встановили понад 500 членів скінхедського руху. Із них 30 — раніше судимі. Кримінальну відповідальність за расизм в Україні треба посилити.

Зараз ви читаєте новину «Американці подарували гроші нашій міліції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути