неділя, 21 квітня 2019 16:17

Григорій Луговий не пережив операцію на серці

  Григорія Лугового поховали 3 квітня в Пальчиківці
Григорія Лугового поховали 3 квітня в Пальчиківці

Справили дев'ятини за жителем Пальчиківки ­Полтавського району 66-річним Григорієм Луговим. Був водієм карети швидкої допомоги при сільській амбулаторії. Його не стало 2 квітня, мав інсульт та ­інфаркт.

Напередодні йому стало стало зле. Лікарі відвезли до Полтавської обласної клінічної лікарні. Вночі зробили шунтування серця. Після обіду чоловік помер у реанімації.

— Йому часто бувало погано, мав проблеми з тиском. Наш останній спільний виїзд на виклик відбувся 27 лютого. Згодом у Григорія Григоровича погіршилося здоров'я, на роботу не вийшов. Востаннє зустрілися, коли я вже приїхала на виклик до нього, — говорить 40-річна Наталія Михальова, медична сестра швидкої допомоги в Пальчиківській амбулаторії.

Григорій Луговий п'ять років працював водієм "швидкої".

— Взимку машина не раз застрягала в снігу. Він ніколи не чекав чиєїсь допомоги. Брав лопату й починав розчищати дорогу, знав, що їдемо на виклик, гаяти час не можна, — додає Михальова.

Григорій Григорович цікавився автомобілями, вмів їх лагодити.

— Мій чоловік мав золоті руки. Міг працювати з металом і деревом, мав спеціальні станки. Був гарним зварювальником, — каже 61-річна Наталія Лугова, дружина покійного. — Ми познайомилися в Пальчиківці. Тоді я працювала на залізниці, він влаштувався монтером шляхів і водієм. Був спокійний, ­добрий, вродливий, мав багато друзів. Його поважали. На жаль, багато хворів. Перший інсульт стався 2001 року, з того часу в мозку залишилася кіста. Воно й не дивно, бо був ліквідатором на Чорнобильській електростанції. Там здоров'я і втратив. Останніми його словами були "Я тебе кохаю", — згадує Наталія Володимирівна.

Григорія Лугового поховали 3 квітня на кладовищі в Пальчиківці поряд із могилою тещі. Поминальний обід відбули в орендованому сільському приміщенні, страви замовили в підприємців із міста Решетилівка. Дев'ять днів відбули вдома, прийшли 14 людей.

Зараз ви читаєте новину «Григорій Луговий не пережив операцію на серці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Найбільше читають