субота, 13 липня 2019 16:05

Домашню пасту "Карбонара" готують із салом

— Для пасти беру спагеті з твердих сортів пшениці фірми "Чумак". Висипаю в кип'ячену воду. Вимикаю газ і залишаю на 20 хвилин. Так дійде до стану альденте (недоварена їжа. — Газета), — говорить 39-річна Аглая Колесник. — У цей час нарізаю шматочками сало з проріззю. Смажу на сковорідці на великому вогні.

Нарізає дрібно пів цибулини, вкидає до сала. Додає соняшникову олію. Змішує зі 300 г сметани 15% жирності. Тушить заправку 10 хв.

— Для аромату додаю курячу приправу "Мівіна" та італійські трави. Смажу все це 20 хвилин на середньому вогні. Зливаю воду зі спагеті. Промиваю гарячою. Висипаю у сковорідку до засмажки.

Додає подрібнений зубчик часнику та дві столові ложки соєвого соусу. Під кришкою смажить 3 хв.

— Пасти вистачить на десять порцій. Коли подаю до столу, натираю на пасту твердий сир. Посередині розбиваю перепелине яйце. Їсти страву потрібно в перші п'ять хвилин, поки сир не розплавився.

Зараз ви читаєте новину «Домашню пасту "Карбонара" готують із салом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Найбільше читають