четвер, 28 квітня 2011 12:44

Держіпотека обіцяє давати гроші на будівництво житла в регіонах

Держіпотека обіцяє давати гроші на будівництво житла в регіонах

Державна іпотечна установа ухвалила програму фінансування об'єктів незавершеного житлового будівництва і відновлення іпотечного кредитування в регіонах України.

Про це повідомляє агентство "ЛІГАБізнесІнформ" із посиланням на прес-службу ДІУ.

Як зазначив перший заступник голови правління ДІУ Юрій Зоц, прийнята Програма дозволяє за рахунок наданих кредитів забудовникам через банки-партнери ДІУ завершити будівництво житла, розпочати кредитування населення для придбання квартир в добудованих будинках як на етапі будівництва, так і після його завершення за найнижчою на ринку ставкою кредитування - 15% річних.

Голова Сумської облдержадміністрації Юрій Чмир зазначив, що реалізація нової Програми Державної іпотечної установи на Сумщині дозволить добудувати 19 житлових будинків і здати в експлуатацію 929 квартир.

За словами голови облдержадміністрації, сьогодні Державна іпотечна установа готова стимулювати ринок будівництва та продажу квартир.

Для цього влада створила всі необхідні умови, а головне - надала належне фінансування.

"Якщо ми бачимо підтримку облдержадміністрації, то ми ставимося до проектів, які запропонували забудовники, з великою увагою і прискорюємо розгляд заявок на фінансування", - зазначив Зоц.

На виконання цієї Програми у 2011 році Кабінетом міністрів виділено 1,5 мільярда гривень, частина яких буде спрямована на фінансування завершення будівництва житла в Сумській області зі ступенем готовності не менше 50%.

Зараз ви читаєте новину «Держіпотека обіцяє давати гроші на будівництво житла в регіонах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути