четвер, 09 квітня 2020 12:51

Оренда квартир почала дешевшати: подробиці

Оренда квартир почала дешевшати: подробиці
Під час карантину орендодавці почали знижувати ціну на квартири. Фото: pixabay.com

Під час карантину орендодавці почали знижувати ціну на квартири, а деякі взагалі не беруть плати.

Колишня донеччанка Ольга Маринович не бере орендної плати зі своїх квартирантів. Вона здає однокімнатну квартиру на Оболоні. Родина з малою дитиною щомісяця платила їй 6 тис. грн. І близько 2 тис. грн за комунальні.

"Вирішила людям допомогти. Колись сама була у скрутній ситуації. Тоді одна киянка допомогла, взяла на квартиру безкоштовно. За 5 років ми продали житло в Донецьку, відкрили бізнес у Києві та купили квартиру, яка колись перейде нашій доньці. Поки що житло здаємо в оренду. Винаймає його молода родина, яка має магазин дитячого одягу. Звісно, під час карантину в них майже немає продажів", - каже Ольга.

Сергій Левахін сам домовлявся з господарем квартири, аби той знизив йому плату за житло.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українці стануть біднішими на 10% - ексміністр економіки

"До розмови готувався. За двокімнатну квартиру платив 8 тисяч гривень. Якось ішов на роботу і побачив на дошці оголошень, що в цьому ж будинку здають квартиру за 5500 гривень. Увечері помоніторив ситуацію на інших сайтах. Виявилося, що ціни впали. Багато хто звільнився і поїхав додому. Вільних помешкань стало більше. А ціни знизилися на 30 відсотків. Пояснив своєму орендодавцю ситуацію. Він погодився знизити орендну плату до 5600 гривень", - говорить Сергій.

Рієлтори зазначають, що ціни найбільше впали на двокімнатні квартири. До карантину коштували 10-12 тис. грн. Зараз пропонують від 8 тис.

"Серйозно знизився дорогий сегмент. Елітне житло на Хрещатику, Золотих воротах, яке коштувало близько тисячі доларів на місяць, подешевшало майже наполовину. Основні орендарі того житла – бізнесмени та програмісти. І в тих, і в інших зараз нестабільні заробітки, тому таке житло важко здати", - пояснює рієлтор Аліна Дем'янюк.

Після запровадження карантину продажі нерухомого майна впали. Негативна динаміка - як на первинному, так і на вторинному ринку.

Зараз ви читаєте новину «Оренда квартир почала дешевшати: подробиці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути