Ексклюзиви
вівторок, 26 квітня 2011 10:39

Держстат нарахував в Україні 18 тисяч недобудов

Держстат нарахував в Україні 18 тисяч недобудов

В Україні за 2010 рік кількість незавершеного будівництва скоротилась на 3,8% і на 1 січня 2011 року становила 18,3 тис. об'єктів.

Такі дані навів Державний комітет статистики у черговому експрес-випуску.

Згідно з повідомленням, із загальної кількості незавершених об'єктів 6,5 тис. (35,4%) перебували у стадії будівництва, а на 11,8 тис. (64,6%) будівництво тимчасово припинено або законсервовано.

Майже третина будівель незавершеного будівництва - житлові будівлі, загальною площею 15,8 млн кв. м, уточнив Держстат.

"Більше чверті загальної кількості нежитлових будівель, що перебувають у стані незавершеного будівництва, становлять будівлі для публічних виступів, закладів освітнього, медичного й оздоровчого призначення. Серед незавершених інженерних споруд переважають трубопроводи, комунікації та лінії електропередачі (3655 об'єктів, або 63,7% загальної кількості споруд), а також транспортні споруди (1106, або 19,3%)", - йдеться експрес-випуску.

Найбільше таких об'єктів незавершеного будівництва зосереджено у Донецькій (8,7% загальної кількості в країні), Харківській (5,9%) та Житомирській (5,7%) областях, найменше - у місті Севастополі та Чернівецькій області (відповідно 1,5% та 1,9%), уточнило відомство.

Нагадаємо, раніше заступник директора департаменту житлового будівництва Міністерства регіонального розвитку та будівництва Володимир Височин заявив, що в Україні площа незавершених об'єктів житлового будівництва становить близько 16 млн кв. м.

Зараз ви читаєте новину «Держстат нарахував в Україні 18 тисяч недобудов». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути