середа, 27 червня 2018 21:10

Яке житло українці купують найчастіше

Яке житло українці купують найчастіше
На вторинному ринку найчастіше купують двокімнатні квартири. Фото: Файне місто

В Україні забудовники віддають перевагу багатоповерхівкам. Адже вони найприбутковіші. У передмісті розвивається малоповерхова забудова - до 5-ти поверхів. Крім того, на Київщині - Ірпінь, Буча - будують таунхауси, дуплекси та зблочені будинки. Попит на них трохи вищий, ніж на квартири, розповів Gazeta.ua віце-президент асоціації професійних управителів нерухомістю Анатолій Топал.

За його словами, покупців цікавить вартість квадратного метра. Все інше - другорядне.

"Щоб зекономити українці купують квартиру і роблять своє планування. Крім того, сім'ї віддають перевагу двокімнатним чи однокімнатним квартирам з гостьовою зоною та відокремленою спальнею. За радянських часів - це двокімнатна квартира, де зняли перегородку між кухнею і великою кімнатою. Так, Україна поступово переходить до європейських стандартів - рахує кількість кімнат по спальнях", - додає Топал.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сморід і щури: у багатоповерхівках заборонять будувати сміттєпроводи

На вторинному ринку найчастіше купують двокімнатні квартири.

"Покупці часто відслідковують ціну житла. Чекають поки вона опуститься на 5-10%. Загалом шукають квартири біля метро та не радянської забудови. Крім того, на вторинному ринку майже сформувався новим сегмент житла — це квартири у будинках, які здалися в експлуатацію в 2010-2017 роках. Документи на них є. Однак у прямій експлуатації житло ще не було - квартири без юридичної чи фізичної історії", - підсумував експерт.

2017-го у Києві здали в експлуатацію 1,733 млн кв м. Це на 29,9% більше, ніж у 2016 році. За перший квартал 2018-го - 262,802 тис. кв м. Це на 7,2% менше, ніж за аналогічний період минулого року. По Україні за перший квартал 2018-го в експлуатацію прийняли 1,952 млн кв м. Дані враховують садові та дачні будинки.

Зараз ви читаєте новину «Яке житло українці купують найчастіше». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути