четвер, 26 червня 2008 18:42

За миття авто в річці штрафують

— Я живу в Нових Санжарах. Маю власне авто, на якому їжджу по роботі. Тому його доводиться часто мити. У нашому селі автомийки немає. Чи можна машину мити в річці та чи є за це якесь покарання?

Анатолій Кочерга, смт Нові Санжари


— Мити машину в будь-якій природній водоймі заборонено. За це правоохоронні органи можуть притягнути людину до відповідальності, — розповідає начальник відділу екологічного контролю за охороною та використанням земельних надр обласної екоінспекції Микола Шевченко. — Щоб помити машину, треба їхати на спеціально обладнану для цього автомийку. Машина — це засіб пересування, який рухається за допомогою двигуна внутрішнього згорання. Його агрегати наповнені паливно-мастильними матеріалами. Якщо ці нафтопродукти потрапляють з ґрунту зі зливовими чи паводковими водами під час дощу в річку чи ставок, вони на воді утворюють плівку, через яку не проходить повітря. Через це всі живі істоти, які проживають у річці, не можуть дихати.

Із метою охорони водних об"єктів від забруднення на берегах річок та навколо водойм уздовж води встановлюють прибережні смуги. Для малих річок, струмків і потічків, а також ставків площею менше ніж 3 га розмір цієї смуги не менше 25 м. Для середніх річок, водосховищ на них, водойм, а також ставків площею понад три гектари — 50 м. Для великих річок, водосховищ, озер — 100. Проїзд машинами в цю смугу категорично забороняється. За такі дії з людини можуть стягнути штраф у розмірі від 51 до 119 грн.

Зараз ви читаєте новину «За миття авто в річці штрафують». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути