Ексклюзиви
четвер, 04 вересня 2008 18:44

Валентина Андрущенко познайомилася зі своєю сестрою

23 серпня на території колишньої тракторної бригади в Слиньківщині Зіньківського району зібралося до трьохсот людей. Щоб відзначити День опустілого села.

Організував зустріч уродженець цього населеного пункту Володимир Ярошенко. Готувався кілька місяців. Відшукав і запросив на свято колишніх односельців. До війни у 120 дворах тут жило 220 осіб. Нині нікого немає, хати порозвалювалися.

Свято проводить Ярошенко. Показує фото жителів села, розповідає про односельців. Знайомить Валентину Андрущенко із Великої Павлівки на Зіньківщині із Вірою Ярошенко з Комишів, що на Сумщині. Виявляється, жінки — двоюрідні сестри.

— Останній раз тут була 47 років тому. Пам"ятаю село ще квітучим, заселеним, — каже Валентина Микитівна. — А тепер навіть хатин не лишилося.

Ще одна несподіванка: рідні сестри по батькові Галина та Лідія Диканенки відшукали одна одну.

Ганна Ісаєва приїхала із Дніпропетровська. Обіймається з подругами, з якими понад 40 років товаришувала. Ганну Андріївну 1956-го забрала тітка до Павлограда, а потім і її сестру Катю.

— Сестра хворіє, тож приїхати не змогла. Але привіт усім передати просила, — говорить Ісаєва.

Священик Іоанн Бабич править панахиду, присутні поминають померлих земляків, дякують Богу за здоров"я. Ярошенки — дід Володимир та внук Роберт — підносять, на вишитих мамою та бабусею рушниках, короваї голові райради Олександру Путрі та голові райдержадміністрації Володимиру Паламаренку. Після концерту сідають за стіл їсти кашу, смажену рибу, пироги й кавуни.

Малобудищанин Віктор Міщанин започаткував традицію зустрічатися колишнім односельцям. Уперше зібралися 10 років тому в опустілому селі Хижняківка на Зіньківщині. А місяць тому мали зустріч колишні жителі Підозірки.

Зараз ви читаєте новину «Валентина Андрущенко познайомилася зі своєю сестрою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути