четвер, 03 січня 2008 18:38

Сліпі переходитимуть вулицю на звуковий сигнал

Новий світлофор зі звуковим сигналом при вмиканні зеленого світла встановили в Кременчуці на перехресті вулиць Жовтневої та Горького, поблизу навчально-виробничого підприємства товариства сліпих. На заводі 100 інвалідів по зору на замовлення виготовляють розетки, столи, паркани, окуляри для зварювання.

Міському бюджету світлофор обійшовся у 38 тис. грн.

— Замість ламп у ньому — світлодіоди. Вони горять набагато яскравіше й удесятеро економніші, — розповідає старший інспектор із Кременчуцького відділення ДАІ Олександр Марченко, 40 років.

Такий світлофор понад 10 років працює на розі вулиць Цюрупи та Горького. Він часто ламається. Там при вмиканні спеціальної кнопки лунає гудок, схожий на дзвінок будильника. Він дозволяє переходити дорогу.

— Років п"ятнадцять тому був світлофор, що говорив "Стій" та "Іди". Нині він не працює. Часто на роботу йду на звук радіо на пропускному пункті заводу, зупиняюся на шум машин. Новий світить яскраво, але жодного звуку від нього ще не чула, — каже інвалід по зору ІІ групи Раїса Нікітенко, 69 років.

Зараз ви читаєте новину «Сліпі переходитимуть вулицю на звуковий сигнал». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути