вівторок, 09 вересня 2008 19:13

Лідія Ізьо померла від інсульту

4 вересня поховали 71-річну Лідію Ізьо з села Ковалеве Котелевського району. Жінка померла від інсульту.

— Ніколи не жалілася, що в неї якісь незгоди чи клопоти, — зітхає голова ветеранської організації Ганна Мяло, 82 роки. — Хворіла на старості, але про смерть і не думала. Трохимівна хвалилася, що 13 вересня до внучки на весілля в Дніпропетровськ збирається.

Лідія Ізьо померла уві сні. Хоронити матір приїжджали всі восьмеро її дітей: Микола зі Львова, Галина з Котельви, Раїса з Дніпропетровська, Наталія й Ольга зі Санкт-Петербурга, Світлана з Полтави, Іван із Алчевська та Руслан із Ковалевого. За народження та виховання дітей жінка мала три ордени "Материнська слава" І, ІІ і ІІІ ступенів. Отримувала пенсію як мати-героїня.

— Сина Івана в 34 роки під скиртою в колгоспі породила. Пішла вже на дев"ятому місяці коров доїти, а тут і перейми почалися. Нікого поряд не було. Немовля додому в пелені принесла, — згадує Ганна Мяло.

Лідія Ізьо народилася в сусідньому селі Велика Рублівка. Закінчила сім класів. У 14 років почала працювати дояркою в місцевому господарстві. З Іваном Ізьо побралася в 1960-х. Молодий чоловік був родом із Західної України. Він взяв Лідію з двома дітьми. Іван Васильович помер три з половиною роки тому.

Односельці кажуть, що Ізьо за молодості була гарною танцюристкою й артисткою. Знала багато народних пісень, співала на весіллях.

Зараз ви читаєте новину «Лідія Ізьо померла від інсульту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути