Ексклюзиви
середа, 22 квітня 2009 15:03

Навчання НАТО завдадуть непоправних збитків Криму - місцеві депутати

Навчання НАТО завдадуть непоправних збитків Криму - місцеві депутати

Верховна Рада Криму вважає неприпустимим проведення військових навчань Сі Бриз-2009 на території автономної республіки.

Про це говориться в прийнятому сьогодні зверненні до народних депутатів України.

У січні Президент Віктор Ющенко підписав указ про затвердження плану проведення в 2009 році багатонаціональних навчань за участю підрозділів Озброєних Сил країни на території України та за її межами.

Згідно з планом, учення Сі Бриз-2009 плануються в автономії на літо, відзначають кримські парламентарії. Вони виражають стурбованість у зв"язку з передбачуваною присутністю на території півострова іноземного військового контингенту і вважають, що проведення навчань в розпал курортного сезону "позначиться на заповнюваності кримських здравниць і нанесе автономії непоправних економічних збитків".

В зв"язку з цим кримські парламентарії просять народних депутатів розглянути питання про неприпустимість проведення навчань Сі Бриз-2009 в автономії.

Як повідомлялося, в березні депутати Одеської обласної ради більшістю голосів прийняли звернення до Президента України і парламенту, в якому закликали заборонити проведення військових натівських навчань Сі Бриз-2009 на території Одеської області.

Передбачається, що Сі Бриз пройдуть літом 2009 року в територіальних водах і на військових полігонах України. Метою навчань є відпрацювання за стандартами НАТО дій багатонаціональних сил під час планування і проведення миротворчої (антитерористичної) операції.

Кореспондент, УНІАН

Зараз ви читаєте новину «Навчання НАТО завдадуть непоправних збитків Криму - місцеві депутати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути