Ексклюзиви
середа, 22 квітня 2009 08:33

Росія відмовила НАТО через навчання в Грузії

Росія відмовила НАТО через навчання в Грузії
Росія 21 квітня заявила, що переносить намічене на 7 травня засідання Ради Росія-НАТО на рівні начальників генеральних штабів у зв"язку з майбутніми в Грузії навчаннями Північноатлантичного альянсу.

Головний військовий представник Росії при НАТО генерал армії Олексій Маслов офіційно повідомив про це членів альянсу на зустрічі, що відбулася в Брюсселі.

Багатонаціональні навчання НАТО Cooperative Longbow 09/Сooperative Lancer 09 мають пройти в Грузії з 6 травня по 1 червня. Очікується, що в них візьмуть участь близько 1,3 тисяч військовослужбовців країн альянсу.

Росія неодноразово висловлювалася різко проти цих навчань, посилаючись на украй несприятливу політичну ситуацію в регіоні, що склалася після збройного грузино-осетинського конфлікту серпня 2008 року.

Намір НАТО провести навчання в Грузії МЗС РФ розцінив як "потурання агресорові". "Грузія - це агресор. І ми не можемо характеризувати те, що відбувається інакше, як надання військової і політичної підтримки агресорові", - заявив раніше замглави МЗС Сергій Рябков.

Постійний представник РФ при НАТО Дмитро Рогозін пригрозив, що Москва відмовиться від відновлення контактів з альянсом на військовому рівні, якщо навчання все-таки відбудуться.

За матеріалами: РІА Новости, Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Росія відмовила НАТО через навчання в Грузії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути