Ексклюзиви
субота, 11 квітня 2009 16:43

Збірна України героїчно пройшла Велику Британію

Збірна України героїчно пройшла Велику Британію

Сьогодні збірна України провела свій перший матч в рамках Чемпіонату світу в дивізіоні 1. Суперниками наших хокеїстів була команда Великої Британії.

Дебютний відрізок матчу команди провели у рівній боротьбі. У другій половині першого періоду українці додали в швидкості, і тут же біля воріт Лемана почали виникати небезпечні моменти.

Українці більше володіли шайбою і частіше кидали

Початок другого періоду не привніс особливих змін в малюнок гри. Українці більше володіли шайбою, частіше кидали, але все це відбувалося на не дуже високих швидкостях, тому, особливо гострих моментів, біля воріт підданих Її Величності, королеви Єлизавети, не виникало. Рахунок відкрили британці. Симчук не справився з відносно нескладним кидком Кларка, і шайба пролетіла між щитків Костянтина.

Після пропущеної шайби у діях підопічних Сеуканда, з"явилася деяка розгубленість. Досить сказати, що наша команда двічі мала чисельну перевагу 5 на 3, проте до результативної атаки справа так і не не дійшла. Зрівняли українці, коли команди грали в рівних складах.

Цируль виграв вкидання в зоні суперника, після чого шайба потрапила до Дьяченко, який не роздумуючи кинув, Леман в черговий раз врятував, але до гумового диска встиг Олег Шафаренко. 1:1 і більш ніж дворазова перевага у кидках збірної України (40-18) після двох періодів.

4:2 - достатньо нервова перемога збірної України

На 8-ій хвилині третього періоду українці залишилися в меншості, і... вийшли вперед. Шахрайчук перехопив шайбу в своїй зоні, віддав філігранну передачу Віталієві Литвиненку, і наш ветеран не промахнувся. Але не встиг Роман Сальніков відсидіти 2 хвилини штрафу, як Мейєрс, кидком від синьої лінії зрівняв рахунок в протистоянні. Але наші хокеїсти дуже швидко опам"яталися.

Невгомонний Матвійчук зробив рейд за ворота британців і скинув шайбу на кидок Вараламову, Сергій кинув в дев"ятку і 3:2. Фінальну крапку в матчі поставили Литвинеко з Шахрайчуком, які розіграли комбінацію, завершенням якої став результативний кидок Віталія зворотнім боком клюшки. 4:2 - достатньо нервова перемога збірної України.

Велика Британія – Україна – 2:4 (0:0; 1:1; 1:3)

11 квітня 2009 року. 14:00.

Cудді: Е. Одіньш (Латвія), Т. Радзік (Польща), Й. Тврдон (Словаччина).

Велика Британія: Леман (Лайл, 48:17 – 48:41). Філліпс – Уївер, Джонсон – Мейєрс, Томас – Майєрс, Уоткін – Уолтон, О"Коннор. Чемберс – Оуен – Кларк, Дауд – Лонгстафф – Тейт, Річардсон – Коулі – Шилдс, Хілл, Хьюїт.

Україна: Симчук. Наваренко – Климентьєв, Срюбко – Люткевич, Побєдоносцев – Благой, Гунько – Якушин. Матвійчук – Варламов – Міхнов, Сальников – Шахрайчук – Литвиненко, Дяченко – Шафаренко – Цируль, Харченко – Гніденко – Тимченко.

Голи: 1:0. Кларк (Чемберс, 28:43), 1:1. Шафаренко (Дяченко, Цируль, 38:46), 1:2. Литвиненко (Шахрайчук, Срюбко, 47:51 – менш.), 2:2. Мейєрс (Шилдс, Дауд, 48:41 – більш.), 2:3. Варламов (Матвійчук, Міхнов, 56:33), 2:4. Литвиненко (Сальников, Шахрайчук, 57:49).

Штраф: 14 – 20.

Кидки: 26 – 50.

За матеріалами ФХУ, turnir.com.ua, "Gazeta.ua"
Зараз ви читаєте новину «Збірна України героїчно пройшла Велику Британію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути