Ексклюзиви
понеділок, 02 березня 2009 19:30

"Бютівець" пропонує Яценюку посаду прем"єр-міністра

Автор: фото: УНІАН
  Прем’єр-міністр Юлія Тимошенко та тодішній голова Верховної Ради Арсеній Яценюк під час засідання Ради національної безпеки і оборони 30 травня 2008 року
Прем’єр-міністр Юлія Тимошенко та тодішній голова Верховної Ради Арсеній Яценюк під час засідання Ради національної безпеки і оборони 30 травня 2008 року

Для перемоги на президентських виборах прем"єрці Юлії Тимошенко необхідно домовитися з колишнім і нинішнім спікерами Арсенієм Яценюком і Володимиром Литвином. Інакше вони боротимуться між собою, а переможе лідер опозиції Віктор Янукович. Так вважає заступник голови Верховної Ради, "бютівець" 44-річний Микола Томенко.

— Як виборець, я запропонував би таку формулу: Тимошенко — президент, Яценюк — прем"єр-міністр, Литвин — голова Верховної Ради.

Його колеги по блоку таку позицію не поділяють. Називають слова віце-спікера його особистою думкою.

— Якщо Томенко робить такі цинічні заяви, то повинен радитися зі своєю політичною силою, — каже нардеп-"бютівець" Володимир Бондаренко, 56 років. — Я не виключаю співробітництва з Яценюком і Литвином. Але Яценюк придуманий для того, щоб зрізати електоральне поле Тимошенко. До посади прем"єра він ще не готовий.

Арсеній Яценюк на ідею Томенка не відреагував. У Блоці Литвина домовлятися з Тимошенко поки що не збираються. Кажуть, для початку треба бодай точну дату президентських виборів призначити.

— Вы знаете, что общего между мужчиной и женщиной? И те, и другие не доверяют женщинам, — жартує з цього приводу нардеп-"литвинівець" Сергій Гриневецький, 51 рік.

Керівник центру політичних досліджень "Пента" Володимир Фесенко, 50 років, порівнює нинішню ситуацію з висуванням Віктора Ющенка у президенти 2004 року:

Что общего между мужчиной и женщиной? И те, и другие не доверяют женщинам

— Тимошенко тоді домовилася з Ющенком, що вона — прем"єр в обмін на свою неучасть у виборах і підтримку його кандидатури. Таку ж схему пропонує й Томенко. Проблема в тому, на яких умовах домовлятимуться.

Фесенко бачить два варіанти. Перший: Яценюк не бере участі у виборах, і Тимошенко публічно обіцяє висунути його у прем"єри. Другий варіант: обоє борються за посаду президента України.

Зараз ви читаєте новину «"Бютівець" пропонує Яценюку посаду прем"єр-міністра». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути