вівторок, 11 березня 2008 13:10

Ющенко хоче, щоб Генпрокуратура, СБУ та Митниця діяли разом

Президент Віктор Ющенко вимагає погоджених дій від Генеральної прокуратури, Служби безпеки України й Державної митної служби.

Про це він сказав на нараді з питань протидії корупції в органах Митниці.

Ющенко зазначив, що погоджені дії Генпрокуратури, СБУ й Митниці необхідні для виконання указу Президента "Про програму боротьби з контрабандою й порушенням митних правил на 2008-2009 роки".

"Я просив би попрацювати над тим, щоб ми мали погоджений формат взаємодії у виконанні цієї програми, тому що одноосібно жодна сторона нічого не зробить", - сказав глава держави.

Ющенко позитивно оцінив роботу Митниці за результатами січня-лютого, вказавши на збільшення за цей період митних зборів на 72% і імпорту на 29%, а також виконання плану надходжень у бюджет на 142% у лютому.

Президент підтримав практику звільнення працівників Митниці, які дискредитують її роботу.

Водночас, глава держави підкреслив, що в січні-лютому СБУ й органами прокуратури порушено 80 кримінальних справ, у тому числі за фактом контрабанди товарів - 54 справи, які розслідуються недостатньо швидко й ефективно.

"Мене тривожить час, який ми вже приділили на розслідування цих справ. Якщо немає швидкої реакції, якщо суспільство не знає, як будуть покарані злочинці, то відповідальність і прокуратури, і людей, які вчинили злочин, стає менш відчутною", - сказав Ющенко.

Президент також доручив СБУ й Генпрокуратурі до 11 квітня провести перевірку законності закриття кримінальних справ, які були порушені в 2005-2007 роках за фактами контрабанди на загальну суму понад 300 тисяч гривень.

15 лютого Ющенко обговорив з керівником Державної митної служби Валерієм Хорошковським, виконуючим обов"язки керівника Служби безпеки Валентином Наливайченком, головою Служби зовнішньої розвідки Миколою Маломужем реформування Митниці й активізацію зусиль у боротьбі з контрабандою.

Зараз ви читаєте новину «Ющенко хоче, щоб Генпрокуратура, СБУ та Митниця діяли разом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути