четвер, 28 березня 2019 10:00

У Ляшка вкладають довірені особи іншого кандидата і ворожка

У Ляшка вкладають довірені особи іншого кандидата і ворожка
Партії Ляшка перераховують кошти довірені особи кандидата в президенти Руслана Ригованова. Фото: УНІАН

2018 року значно зросла кількість фізичних осіб, які фінансували Радикальну партію Олега Ляшка.

Радикали торік отримали 52 млн грн, що в 50 разів більше, ніж сукупно за 2,5 роки до цього, пише "Чесно".

При цьому кошти часто надходили в один і той самий день однаковими сумами від різних людей. Наприклад, 10 грудня 10 людей із Запоріжжя перерахували по 99 тис.

Журналісти зв'язалися з деякими донорами - ті підтвердили, що перераховували партії гроші. Однак не всі вони могли собі дозволити такі пожертви.

Наприклад, жителька Вишневого Київської області Наталія Еріставі, яка позиціонує себе як "ясновидиця з діда-прадіда, білий маг", віддала партії Ляшка 118 тис. грн.

Майже 50 тис. грн дав керівник кіровоградської школи-інтернату І-ІІІ ступенів, ліцею "Сокіл" Сергій Сторчаус. Ще 40 тис. грн перерахував його син Віталій, який працює завідувачем сектору з питань архівної справи районної ради Кропивницького. 2017 року він задекларував всього 117 тис. грн зарплати.

У грудні 99 тис. грн Радикальній партії перерахувала студентка Наталія Соколік, яка до жовтня працювала касиром на заправці, а потім шукала роботу секретаря із зарплатою в 10 тис. грн. Згодом 49 тис. їй повернули.

Асистент кафедри публічного права Чернівецького національного університету Андрій Худик "скинув" партії 85 тис. грн. Згідно з декларацією, Худик 2017-го заробив 150 тис. грн. А у фінзвіті партії вказано, що 2018 року заплатили викладачу 11 193 грн зарплати.

14 тис. грн дала Олена Антонова - пенсіонерка, депутатка Райгородської сільської ради на Луганщині. У декларації ж вказано, що протягом 2017-го вона отримала 17 169 грн пенсії, а збережень не мала.

100 тис. грн на Радикальну партію перерахувала довірена особа кандидата в президенти Руслана Ригованова, підприємець Олеся Білецька з Горішніх Плавнів. Інша довірена особа Ригованова - Андрій Шлагін із міста Дніпро, колишній член партії "Наша Україна", профінансував політсилу Ляшка ще на 149 тис. грн.

Найбільші внески зробили нардепи-радикали. 1,4 млн грн партії дав Сергій Рибалка, ще по мільйону - Сергій Скуратовський і Василь Амельченко. Систематично давав гроші - загалом 60 тис. - нардеп від "Народного фронту" Євген Дейдей, який неформально приєднався до "радикалів".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Подарувала 2,2 млн грн: скандальні подробиці про благодійницю партії "Батьківщина"

Державне бюро розслідувань відкрило провадження щодо ймовірної легалізації коштів партією "Батьківщина". Згідно зі звітами 2016-2017 років, партія нібито отримувала по декілька тисяч гривень від пенсіонерів, які розповідали, що насправді перераховували по 2,4 чи 10 грн. Крім того, виявили випадки, коли вказані у звіті донори взагалі не мали відношення до "Батьківщини" і спростовували будь-які внески.

Зараз ви читаєте новину «У Ляшка вкладають довірені особи іншого кандидата і ворожка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути