Ексклюзиви
середа, 27 березня 2019 08:54

Подарувала 2,2 млн грн: скандальні подробиці про благодійницю партії "Батьківщина"

Автор: Facebook
  Анастасія Гребенюк подарувала партії "Батьківщина" 2,2 млн грн
Анастасія Гребенюк подарувала партії "Батьківщина" 2,2 млн грн

Служба безпеки України оголосила підозру жінці, яку підозрюють порушенні порядку фінансування політичної партії.

Ідеться про фінансування ВО "Батьківщина", а жінку, якій оголосили підозру, звуть Анастасія Гребенюк. ЇЇ матір - Катерина Ярова і вона керує відділенням "ПриватБанку" у селищі Саврань на Одещині, за інформацією Bihus.info.

У розслідуванні "Наші гроші з Денисом Бігусом" про сумнівне фінансування "Батьківщини" саме Саврань фігурує як один з лідерів за внесками.

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Відомо, звідки гроші у незаможніх спонсорів партії Тимошенко: нове розслідування

На сторінці Гребенюк у Facebook є спільні фото з іншими фігурантами розслідування журналістів, зокрема з Владиславом Коречним, який переказав "Батьківщині" понад мільйон гривень, а сам до цього шукав роботу охоронцем в Києві.

 

В друзях у Гребенюк у соцмережі є і тітка Коречного – касирка супермаркету Наталія Зубар, яка перерахувала "Батьківщині" майже 1.5 млн грн. Зубар також є бенефіціаром низки приватних компаній, які виводять на одного з фігурантів так званої "газової справи" нардепа-втікача Олександра Онищенка.

Слідство встановило, що підозрювана вступила в змову з керівником одного з відділень українських банків, яка допомогла у незаконному оформленні платежів та підборі осіб, від імені яких провели ці платежі. Підозрювана внесла на рахунок політичної партії понад 2,2 млн грн, незаконно використавши персональні дані 15 українських громадян. Сама ж жінка залишилась анонімною особою, не вказавши себе як власника коштів та їх платника. Правоохоронці вважають, що таким чином вона намагалася приховати дійсне походження грошей. Зараз вирішується питання про оголошення підозри керівнику відділення банку.

Зараз ви читаєте новину «Подарувала 2,2 млн грн: скандальні подробиці про благодійницю партії "Батьківщина"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути