Ексклюзиви
середа, 26 червня 2024 02:24

Україна виконає всі вимоги Угорщини для вступу в ЄС - Стефанішина

Україна виконає всі вимоги Угорщини для вступу в ЄС - Стефанішина
Віцепрем'єр-міністерка з питань європейської інтеграції Ольга Стефанішина пообіцяла виконати всі вимоги Угорщини. Фото: УНІАН

Україна готова повністю виконати 11 вимог стосовно захисту прав національних меншин.

Ці вимоги ставить Угорщина і вони необхідні для вступу до Європейського союзу, повідомила віцепрем'єр-міністрерка з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольга Стефанішина під час виступу на першій Міжурядовій конференції щодо вступу України в ЄС.

Україна "неодноразово й наполегливо підтверджувала налаштованість підтримувати добрі відносини зі своїми сусідами, зокрема в питаннях, пов'язаних із захистом прав національних меншин", підтвердила вона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рада ЄС схвалила текст безпекової угоди з Україною

"Станом на зараз ми щиро віддані наміру вирішити та на цій основі повністю втілити 11 питань, порушених, зокрема, угорською стороною, спрямованих на посилення захисту прав національних меншин, і продовжувати двосторонні консультації з Угорщиною в цьому напрямку", - зазначила віцепрем'єрка.

Україна також готова втілювати подальші кроки в питанні захисту прав нацменшин, "погоджених у межах діалогу і на основі відповідних угод з Угорщиною, добросовісно і як внесок у взаємне розуміння, довіру та повагу".

"Очікуємо такого ж внеску для подальшого взаєморозуміння, довіри та поваги від наших партнерів-сусідів", - додала Стефанішина.

25 червня Євросоюз офіційно розпочав переговори з Україною та Молдовою про вступ. Із початком цього процесу країни привітала президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн.

Минулого тижня парламент Нідерландів проголосував за схвалення переговорних рамок для вступу України і Молдови до ЄС. Рішенням парламент усунув останню перешкоду для формального початку цього процесу.

Зараз ви читаєте новину «Україна виконає всі вимоги Угорщини для вступу в ЄС - Стефанішина». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути