середа, 16 квітня 2014 13:02

"Тимошенко не збирається зніматися з виборів" - Березовець

"Тимошенко не збирається зніматися з виборів" - Березовець
Фото: tsn.ua

Вчорашні заяви Юлії Тимошенко не означають, що вона планує знятися із виборів.

Таку думку у коментарі Gazeta.ua висловив політтехнолог Тарас Березовець, коментуючи заяву екс-голови ЦВК Михайла Рябця щодо зняття кандидатури Тимошенко із перегонів.

"Тимошенко не збирається зніматися з виборів. Вона сказала тільки, що вважає неправильним ведення традиційної виборчої кампанії: з бордами, роликами і телевізійною рекламою. Вона говорить про те, що сьогодні головне завдання - це захист країни від військової інтервенції Росії. Це не оголошена війна, але, по суті, війна. Яка сьогодні вже ведеться на території материкової України. Тому під питанням не те, що президентські вибори, а взагалі існування України. Якщо ми негайно не дамо відсіч, не знайдемо внутрішні мобілізаційні ресурси, то в нас не буде ні виборів, ні України", - пояснив есперт.

На думку Березовця, тепер "кампаня переводиться в інший формат - боротьби за Україну". Він наголосив, що "прізвище Тимошенко буде у бюлетенях, якщо будуть самі бюлетені":

"Після заяви Тимошенко кампанія поділить кандидатів на три групи. Перша - кандидати-патріоти, які будуть практичними діями обороняти Україну, реально захищати її суверенітет. Поки що у цьому ключі найбільш активно діють Тимошенко та Олег Ляшко. Поки що все. Друга група - це кандидати панікери, які нічого робити не будуть. Просто вестимуть традиційну кампанію. І третя велики група - це зрадники. Колишні і діючі кандидати від Партії регіонів, які будуть закликати військових саботувати накази і підіграватимуть російській інтервенції. До першої групи сьогодні мають долучитися всі більш-менш притомні політики - Петро Порошенко, сподіваюсь, що Сергій Тігіпко, Анатолій Гриценко - люди, які принаймні на словах декларують, що будуть боротися за майбутнє України", - підсумував експерт.

Нагадаємо, вчора Юлія Тимошенко зробила кілька заяв. Зокрема про те, що Рух національного опору розгортає діяльність і набирає добровольців на базі штабів партії "Батьківщина" у Запорізькій, Дніпропетровській та Харківській областях. За словами екс-прем'єрки, Рух буде координувати дії із силовими органами уряду України і допомагатиме українській армії. Очолила рух сама Тимошенко.

Пізніше екс-голова ЦВК України Михайло Рябець написав на своїй сторінці у Фейсбук, що Тимошенко планує знятися із президентських виборів.

Зараз ви читаєте новину «"Тимошенко не збирається зніматися з виборів" - Березовець». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути