Ексклюзиви
четвер, 21 травня 2020 16:11

Суспільству нав'язують думку, що героїв немає - найважливіше в журналі "Країна"

"Суспільству нав'язують думку, що героїв немає. Що всі - покидьки, - каже в інтерв'ю журналу "Країна" генерал-майор Збройних сил України Дмитро МАРЧЕНКО. Брав участь у боях на Савур-могилі, в Дебальцевому, Ізваринському котлі, обороняв Донецький аеропорт. Відповідає за перехід армії на стандарти НАТО в речовому і продовольчому забезпеченні.

- Ці суди - наді мною (торік Держбюро розслідувань звинуватило генерала і його підлеглих у закупівлі 20 тис. неякісних бронежилетів "Корсар-МЗс-1–4" компанії-виробника "Темп-3000". 11 листопада Марченка заарештували. 17 грудня випустили під заставу у 20 млн грн. Один мільйон зібрали люди, які хотіли підтримати, решту дала родина 5-го президента Петра Порошенка. - Країна), у справі Павла Шеремета (5 місяців у слідчому ізоляторі перебувають як підозрювані в убивстві журналіста лікарка й волонтер Юлія Кузьменко, музикант і ветеран Андрій Антоненко, військова медсестра Яна Дугарь - під домашнім арештом. - Країна) - штучне інформаційне тло.

За моєю кримінальною справою можна видати посібник "Як не треба робити". Суцільні порушення. Починаючи з обшуків і до того, що я 10 днів сидів у тюрмі без рішення суду. Мені сказали: не виїжджати з країни, приходити на допити. Все роблю. Хоч у душі й не сприймаю нашого суду як правової інституції.

Мене хочуть посадити ті, хто прагне повернутися до старих схем і сісти на потоки. До суду мовчатиму, але там розкрию весь ланцюг, назву прізвища. Найбільше непокоїть, що у справу втрутилася політика. Ми готові відстоювати правду, нам є що розповісти. Але приходимо до суду, а йому зверху йде команда душити. Докази вже не потрібні".

 

У НОМЕРІ ТАКОЖ ЧИТАЙТЕ:

"У президента Зеленського достатньо повноважень, більшість у парламенті та високий рейтинг. Бракує політичної волі до змін"

Джон ГЕРБСТ, посол США в Україні в 2003-2006 роках

Баба сказала, що хоче лишити сорочку онукам. А вони роздерли її

Анастасія ФОМІНА, етномайстриня

При собі мав скальпель. Розтин робив просто на березі

Павло ГОЛЬДІН, зоолог, палеонтолог

Майже всі квартири залишені. Трава по пояс. І тиша - тільки собаки побріхують

Ірина ЦІЛИК, режисерка

Маслова в "Динамо" привів Щербицький

Семен СЛУЧЕВСЬКИЙ, журналіст

"Якби знайшлася душа, яка полюбила б мене з усіма недоліками й дивилася на мої помилки, як на марення хворого"

Марко КРОПИВНИЦЬКИЙ, драматург, режисер, актор

"Життя складається з маленьких перемог. Великі мені не потрібні"

Iгор РОП'ЯНИК, художник, журналіст

Подробиці читайте у "Країні" №20 (523) від 21 травня 2020 року. Друковану версію можете придбати в точках продажу преси або передплатити (передплатний індекс - 37278). Ваші враження про журнал надсилайте на адресу: [email protected] або пишіть на сторінці журналу в соціальних мережах http://www.facebook.com/kraina.journal

Зараз ви читаєте новину «Суспільству нав'язують думку, що героїв немає - найважливіше в журналі "Країна"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути