середа, 10 жовтня 2007 17:12

Шкіль: Я не бачу поганого в тому, що воїни УПА стріляли у радянських солдатів

Блок Юлії Тимошенко у новій Верховній Раді готовий проголосувати за закон про реабілітацію учасників Української повстанської армії, що воювала проти радянських військ під час Великої Вітчизняної війни. Про це сьогодні в Києві на прес-конференції заявив один з лідерів БЮТ Андрій Шкиль.

"Чому ті, хто намотував на гусениці радянських танків чеських дітей, вони визнаються учасниками бойових дій, а ті, хто боровся за свободу України, - не визнаються?" - сказав він.

"Я особисто не бачу нічого поганого в тому, що воїн УПА стріляв у спину радянському солдатові, який хотів роздавити гусеницею його дитину. Просто виходило завжди так, що вони поверталися спиною до воїнів УПА", - додав Шкиль.

Раніше лідер пропрезидентської партії "Наша Україна" Вячеслав Кириленко також заявляв, що нова Верховна Рада проголосує за реабілітацію ОУН-УПА.

"Для мене воїни УПА - це герої, які боролися за свободу України. Наш обов"язок - дати тим з них, хто залишився в живих, не тільки духовне визнання, але і матеріальні привілеї, які мають всі ветерани Другої світової", - сказав Киріленко, пише Новий регіон.
Зараз ви читаєте новину «Шкіль: Я не бачу поганого в тому, що воїни УПА стріляли у радянських солдатів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути