четвер, 28 жовтня 2021 19:23

Міністр Галущенко обговорив з енергетиками сценарії, які дозволять уникнути енергокризи в Україні.

Міністр Галущенко обговорив з енергетиками сценарії, які дозволять уникнути енергокризи в Україні.
Герман Галущенко. Фото: УП

У Міністерстві енергетики відбулася нарада міністра Германа Галущенка із представниками Оператора ГТС, НКРЕКУ та українських ТЕЦ. Також до комунікації приєдналися представники НАК "Нафтогаз". У ході зустрічі обговорювалися шляхи уникнення енергетичної кризи, яка загрожує Україні.

Про це повідомило джерело у Міненерго, пишуть "Українські новини".

"Ситуація в енергетиці зараз є критичною. Половина блоків електростанцій не працює через те, що на них немає палива. Тому для стабілізації необхідно усієї енергосистеми України необхідно залучити потужності теплоцентралей. Але для них зараз, через сильний стрибок ціни на газ, виробництво електроенергії збиткове", – розповіло джерело.

За його словами, на зустрічі обговорювалися механізми, які дозволять зробити виробництво електроенергії рентабельним для теплоелектроцентралів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський створив робочу групу щодо загроз від "Північного потоку-2"

"На зустрічі розглянули три реальні способи вирішити це завдання. Перший: підняти вартість самої електроенергії. Друге: дати "Нафтогазу" механізм для регулювання ціни на газ. І третій: виробити механізм компенсації українським ТЕЦ тих втрат, які вони зазнають під час виробництва електроенергії, що є для них нерентабельним", – уточнило джерело.

Він також зазначив, що від ухваленого рішення залежить чи почнеться чергова енергетична криза в Україні, яка загрожує віяловими відключеннями електрики для промислових об'єктів і для населення.

Крім цього, якщо ситуація в галузі розвиватиметься за песимістичним сценарієм, може бути зірвано входження України в єдину енергосистему Євросоюзу. Це буде серйозний удар як в енергетичній сфері, так і міжнародний імідж України в цілому. Особливо це критично в умовах відсутності перетікання енергії з РФ", – підсумувало джерело.

З 20 серпня скасували мораторій на відключення від комунальних послуг боржників. Виняток - регіони в червоній зоні. Раніше під час карантину й 30 днів після нього забороняли нараховувати пеню та штрафи, припиняти надавати комунальні послуги боржникам.

Зараз ви читаєте новину «Міністр Галущенко обговорив з енергетиками сценарії, які дозволять уникнути енергокризи в Україні.». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути