Ексклюзиви
субота, 27 липня 2024 02:32

Коломойський планує повернути собі Приватбанк

Коломойський планує повернути собі Приватбанк
Український олігарх Ігор Коломойський збирається повернути собі "Приватбанк". Фото: Укрінформ

29 липня Північний апеляційний господарський суд планує розглянути справу щодо спору між ексвласником Приватбанку Ігорем Коломойським та компанією Triantal Investments.

Таким чином Коломойський хоче повернути собі права власності на акції фінустанови, йдеться у повідомленні банку.

До націоналізації банку олігарху належало 41,7% акцій банку, а компанії Triantal - 16,6%. Компанія Triantal Investments зареєстрована на Кіпрі та визначена як пов'язана з ексвласниками.

Приватбанк сподівається на об'єктивний та неупереджений розгляд справи та винесення справедливого рішення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Коломойському продовжили тримання під вартою

"Згідно з нормами чинного законодавства, а саме відповідно до Закону України "Про систему гарантування вкладів фізичних осіб" та Закону 590-ІХ акції банку після продажу інвестору не можуть бути повернуті колишнім власникам" - пояснює адвокат Приватбанку.

В травні 2024 року господарський суд Київ закрив провадження у справі за позовом колишніх власників Приватбанку. Кодишні власники, намагаючись скасувати націоналізацію та визнати недійсними договір купівлі-продажу акцій банку державою, подали апеляцію.

2 вересня Ігорю Коломойському повідомили про підозру у шахрайстві і відмивання майна, одержаного злочинним шляхом. Того ж дня суд обрав олігарху запобіжний захід у вигляді триманні під вартою на два місяці з альтернативою понад 509 млн грн застави.

Позаторік Сполучені Штати Америки подали позов про конфіскацію майна, пов'язаного з Коломойським і його бізнес-патнером Геннадієм Боголюбовим. Американське міністерство юстиції повідомило про нерухомість, яку утримували коштами від розкрадань у Приватбанку.

Зараз ви читаєте новину «Коломойський планує повернути собі Приватбанк». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути