Ексклюзиви
середа, 06 березня 2024 23:58

Як легко зняти скотч зі скла, пластика, металу й дерева: корисні поради

Як легко зняти скотч зі скла, пластика, металу й дерева: корисні поради
Зняти скотч з різних поверхонь непросто, якщо не знати певних способів відмити клей. Фото: uyut.in.ua

Користуватися скотчем доволі зручно, але відклеїти його - справжня мука. Клей від цієї стрічки залишається на різних поверхнях і часто їх псує.

Як цього не допустити та суттєво полегшити зняття скотчу з різних поверхонь - поради зібрала Gazeta.ua.

Зняти сліди від скотчу з віконного скла надзвичайно складно. Але не все так страшно, якщо дотримуватися одного правила. Для цього потрібен бензин або ацетон, а також губка. Потрібно одягнути рукавички й змочити губку в одній з рідин, а потім протирати слід доти, поки клей не зникне. Часу на це потрібно небагато.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як позбутися неприємних запахів у помешканні - прості й дієві способи

Доволі просто зняти скотч із пластика. Але також потрібно знати надійний спосіб. Допоможе засіб зі спиртом, але без цукру і барвників. Потрібно змочити ватний тампон в спирті й протерти слід від скотчу. Через п'ять хвилин протерти ще раз і слід від клею зникне.

Щоб очистити від скотчу метал найкраще підійде рідина для зняття лаку. Жорсткіші розчинники можуть зняти фарбу з металу, розвинути корозію або зробити лакове покриття матовим. Місце потрібно протирати до тих пір, поки слід не зникне.

Дерево - дуже делікатна поверхня. Щоб не пошкодити її, знімаючи скотч, потрібно скористатися жирним кремом або рослинним маслом, феном і губкою з мильним розчином. Слід від скотчу потрібно натерти маслом або кремом, залишити так на пару годин. Трохи прогріти місце й відмити губкою в мильному розчині.

Пиво може бути не лише приємним доповненням до зустрічі друзів чи відпочинку. Як не дивно, його використовують і в кухонних справах. Пивом, наприклад, дуже легко почистити сковорідку від нагару.

Чистити пральну машину потрібно регулярно. Це дозволить не лише позбутися неприємних запахів, які часто виникають у пралці, а й продовжити термін служби машини. Для очищення підійдуть як спеціалізовані засоби, так і продукти, які завжди є під рукою. Основні методи чищення пральної машини зібрала Gazeta.ua.

Зараз ви читаєте новину «Як легко зняти скотч зі скла, пластика, металу й дерева: корисні поради». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути