понеділок, 06 серпня 2007 12:54

Для чайок Тимошенко їжа - другорядна (РЕПОРТАЖ зі з"їзду БЮТ)

Для чайок Тимошенко їжа - другорядна (РЕПОРТАЖ зі з"їзду БЮТ)
Минулої неділі у київському виставковому центрі на лівому березі відбувся з"їзд Блоку Юлії Тимошенко. Запрошених близько семи тисяч людей. Їх привозять автобусами з написами "Звільни дорогу демократії!".

Прямо на вулиці люди швиденько одягають білі футболки, на яких написано: "Хочу заміж за бютівця!" або "Большие мальчики за Юлю!". На голови натягують білі кепки - "Коса внутри" та "Думаю".

Всередині на великому екрані показують ролик, де згадується як Мороз каже, що кандидатуру Тимошенко вносять на посаду прем"єр-міністра, а Порошенка - на голову Верховної Ради. Голос за кадром говорить, що "Наша Україна" вела подвійну гру, коли вранці приїздила в офіс БЮТ, а вечеряла вже з Партією регіонів.

Зрештою під оплески у білій вишиванці, намисті з червоними коралями та українській плахті до зали заходить лідерка БЮТ 46-річна Юлія Тимошенко.

- Це дефіле від "Луї Віттона" в українських мотивах? - піджартовують фотографи, адже зазвичай лідерка БЮТу одягається в дорогий одяг цієї французької фірми.

Тимошенко запрошує на сцену народну артистку Ніну Матвієнко, яка співає "Молитву за Україну". Потім - Олександра Пономарьова, який виконує державний гімн.

Після цього виступає Тимошенко. Говорить більше години. Розповідає про передвиборчу програму "Український прорив". Зокрема, для збільшення народжуваності Тимошенко погоджується на виклик Партії регіонів, яка пообіцяла збільшити виплату при народженні другої дитини до 25-ти, а третьої - 50 тис. грн. А корупціонерів лідерка БЮТ пропонує засуджувати до довічного ув"язнення.

- Нам мало на кого є покластися. Тому найкращий варіант – набрати 226 голосів і створити більшість із нашими побратимами по табору, - говорить лідерка БЮТу.

Розповідає, що друг їй подарував книжку "Чайка на ім"я Джонатан Лівінгстон". Додає, що ця чайка хотіла підкоряти невідомі висоти, а не жити як усі інші лише пошуками їжі.

- Наші рідні сто три депутати і є тією унікальною командою чайок, які здатні робити прорив, - говорить Тимошенко. - Висота для них понад усе, а їжа - зовсім другорядна.

Присутні починають аплодувати й махати невеличкими плакатами "Юля, ми з тобою!"

Тимошенко оголошує першу "десятку" списку. Це - сама лідерка, Олександр Турчинов, Микола Томенко, Йосип Вінський, Андрій Шевченко, Віктор Пинзеник, Григорій Омельченко, Віталій Курило, Микола Петрук та Євген Корнійчук. Порівняно з минулими виборами з першої десятки випав наймолодший депутат минулого скликання Євген Суслов. Його посунули на тринадцяте місце.

До трибуни виходить Олександр Турчинов. Зачитує решту виборчого списку кандидатів у депутати. Із них - 350 від партії "Батьківщина" і по 50 - Української соціал-демократичної партії та партії "Реформи і порядок". Зокрема, на 144-му місці значиться Олександр Пономарьов. А ще до списку потрапили обоє колишніх прес-секретарів Тимошенко - Віталій Чепінога та Олександр Сочко.

Список сприймають лише на слух, бо навіть самим кандидатам у руки його не дають. Проте делегати без жодних дискусій голосують "За". Лише один - "Проти".

По закінченні з"їзду Тимошенко дає прес-конференцію і обіцяє показати свою декларацію про доходи. Поки вона говорить з журналістами, в сусідній кімнаті чекають решта членів першої десятки. Звідти вони виходять у супроводі легкого запаху спиртного.


Оксана ПЕРЕВОЗНА

Зараз ви читаєте новину «Для чайок Тимошенко їжа - другорядна (РЕПОРТАЖ зі з"їзду БЮТ)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути