пʼятниця, 20 вересня 2019 07:41

"Зеленський нудьгує на посаді президента"

Роботою президента Володимира Зеленського задоволений 71% українців. Діяльністю Верховної Ради — 39%. Незадоволені главою держави — 11%, а парламенту — 16. Решта не змогли дати оцінку. Такі дані соціологічного опитування групи "Рейтинг", проведеного 6–10 вересня. Ми запитали в українців: "Що вам подобається в роботі президента і його партії "Слуга народу"?"

Олександр Ардель, 25 років, аспірант, Хмельницький:

— Робота президента подобається на 99 відсотків. Але він не може фізично контролювати все, що відбувається в Раді. Як недавня ситуація із кноп­кодавством кількох депутатів зі "Слуги народу". Обіцяли за кнопкодавство позбавляти мандату. Але вони вибачилися і одну зарплату віддали на благодійність.

Подобається, що Зеленський дотримується обіцянок. Йому треба перед людьми, які займали високі посади, ставити жорстку вимогу: або виправляйте, що наробили, або за ґрати.

Олена Василенко, 35 років, менеджер зі збуту, Черкаси:

— Не пошкодувала, що проголосувала за Зеленського і його партію. Розраховую, що в державі буде справедливість і люди зароблятимуть хороші гроші. Якщо установлюють європейські ціни, то мають установити й європейські зарплати. Сподіваюся, що буде менше корупції, стане доступніше навчання.

Почали змінювати владу на місцях, призначили міністрів, скасували депутатську недоторканність. Проте аналізувати результати потрібно хоча б за рік.

Богдан Кузьмич, 23 роки, член Ради громадського контролю НАБУ, Київ:

— Рада стала ефективна, якщо вимірювати кількістю й оперативністю ухвалення ініціатив. Але Разумков і партія не приймають рішень. Керує Офіс президента й Ігор Коломойський.

У Зеленському подобається прозорість. Це я кажу із сарказмом, бо засідання уряду закрили, депутати від "Слуги народу" відмовляються ходити на ефіри.

Денис Куліковський, 31 рік, програміст, Львів:

— Команда Зеленського — узяла швидкий темп. І депутатську недоторканність скасували, і закон про імпічмент ухвалили. Моряків і політв'язнів вернув, але в обмін на справжніх злочинців. І українською щоразу краще говорить. Робить щось позитивне. Але помітні його неосвіченість і нудьга, яку він відчуває на посту президента.

Негативу — більше. Додатковий податок для ІТ, земельна реформа, розпуск Центрвиборчкому. Меморандум у середині самої партії, підтримка Авакова й бізнесу Коломойського. Відтермінування штрафу для "євроблях". Це все несправедливо, безпідставно, лякає і гальмує нас на шляху до Європейського Союзу. Політика Зеленського нагадує політику Путіна на початках.

Ольга Плохута, 72 роки, пенсіонерка, Кропивницький:

— Найбільша заслуга Зеленського — що повернув полонених додому. Сподобалося його турне Україною зі звільненнями недобросовісних політиків. Це урок для всіх. Не почуватимуться безкарними.

Президент пропонує важливі ініціативи. Наприклад, зменшення кількості депутатів до 300. Зеленський активний на міжнародній арені. Бракує досвіду, але він швидко вчиться. У "Слузі народу" працюють молоді талановиті люди з різних галузей.

Кирило Сидорчук, 29 років, менеджер з адвокації, Київ:

— "Слуга народу" ухвалює рішення, ламаючи регламент. Не хочуть враховувати думки інших фракцій. Складається враження, ніби голосують по рознарядці. Здається, що віртуальний Михайло Чечетов (був заступником голови фракції Партії регіонів. У парламенті сигналізував депутатам: якщо піднімав руку догори — голосувати "за", якщо робив горизонтальний помах — голосувати "проти". 2015-го вкоротив собі віку. — ГПУ), повернувся до Верховної Ради.

Не задоволений тим, що фракція обмежилася вибаченнями і доганою за кнопкодавство. За таке варто позбавляти мандата. Головною відмінністю парламенту цього скликання є кричуща некомпетентність.

Зараз ви читаєте новину «"Зеленський нудьгує на посаді президента"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути