неділя, 05 серпня 2007 18:16

Вітренко зарахувала Партію регіонів до "помаранчевих"

З"їзд Прогресивної соціалістичної партії України відбувся минулої п"ятниці в приміщенні інституту "Київпроект". Зазвичай тут проводить засідання політрада "Нашої України".

Зала заповнена майже вщент. Біля столів реєстрації з"являється голова ПСПУ Наталія Вітренко, 55 років, та її заступник Володимир Марченко. Він бігає навколо лідерки й фотографує її.

Коли вони заходять до зали, делегати встають і кілька хвилин вигукують "Ві-тре-нко!". Біля президії близько тридцяти чоловік стають у чергу, щоб подарувати їй квіти, короваї на вишитих рушниках та фрукти в корзинах.

"ГПУ" запитує, з якого приводу це привітання.

— Та як? Це ж лідерка наша, наш друг і захисник нашої України, — захоплено відповідає одна з делегаток.

Вітренко виходить до трибуни. Одягнена в чорну спідницю та білий піджак в чорний горошок. На нігтях французький манікюр, як у Юлії Тимошенко. Говорить, що партія піде на вибори.

— Если мы не пойдем на выборы, кто защитит интересы Украины? — запитує Вітренко.

Найбільше соціалістка критикує Партію регіонів. Тим часом Марченко віддає комусь фотоапарат і починає знімати Вітренко на відео.

— Партия регионов готовится к созданию широкой коалиции, — каже Наталія Михайлівна. — Она стала оранжевой подстилкой Ющенко.

Після цього Марченко зачитує список із 450 кандидатів у народні депутати від ПСПУ. Наприкінці говорить, що про всяк випадок є ще сім прізвищ, які можна буде включити до списку. Перші два місця займають Вітренко та Марченко. Далі йдуть представники регіональних організацій. Перед затвердженням списку кілька хвилин ділять одне з місць у другій сотні.

Потім Вітренко оголошує, що ПСПУ не матиме на цих виборах спонсорів і тому не проводитиме масштабної кампанії.

— Мы не будем заказывать никаких медиа-планов, потому что финансируют нашу кампанию только члены партии и наши депутаты. У нас сейчас идет сбор возможных средств. Мы что-то соберем, но это будут очень ограниченные ресурсы, — пояснює вона.

Перед з"їздом подейкували, що гроші на вибори для Вітренко дасть власник Маріупольського комбінату ім. Ілліча Володимир Бойко.

— Это слухи. Бойко идет по списку социалистов, он у них в первой пятерке. Я слышала по радио, — заперечує Вітренко.

Зараз ви читаєте новину «Вітренко зарахувала Партію регіонів до "помаранчевих"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути