вівторок, 20 березня 2007 18:01

Верховна Рада знову не проголосувала за Огризка

Автор: фото: Андрій ШМАТОВ
  Лідер фракції ”Нашої України” В’ячеслав Кириленко спілкується зі спікером Олександром Морозом під час вчорашнього засідання Верховної Ради. Ззаду стоїть представник президента у парламенті Роман Зварич
Лідер фракції ”Нашої України” В’ячеслав Кириленко спілкується зі спікером Олександром Морозом під час вчорашнього засідання Верховної Ради. Ззаду стоїть представник президента у парламенті Роман Зварич

Учора Верховна Рада знову голосувала за призначення Володимира Огризка на посаду міністра закордонних справ. І вдруге його не затвердила.

За годину до початку засідання в залі зібралося близько 15 членів фракції Партії регіонів. Читають газети та обговорюють новини. Один із "регіоналів" дістає журнал. На першій сторінці фотографія колишнього міністра внутрішніх справ Юрія Луценка. Показує сусідові.

У кулуарах "регіонал" Ярослав Сухий, 55 років, говорить, що за Огризка не голосуватиме.

— Я відповідаю за військово-промисловий комплекс, а з його приходом військово-промисловому комплексу хана, — каже. Щодо позиції однопартійців додає: — Побачите. У нас немає такого, як у БЮТ: сказали "фас" — і всі голосують.

Нардепи з опозиції неохоче говорять про можливі результати голосування за Огризка. "Нашоукраїнець" Борис Беспалий каже, що коаліція проголосує за Огризка, "якщо до неї повернувся здоровий глузд".

Голова фракції соціалістів Іван Бокий, 65 років, розмовляє з журналістами біля входу до сесійної зали.

— Ми голосуємо за ціле яблуко — не за огризка, — ухиляється від відповіді. Йде до зали.

Голова Верховної Ради Олександр Мороз ставить кандидатуру Огризка на голосування. "За" — лише 195 депутатів. Правляча коаліція не голосує. "Наша Україна" та БЮТ швидко покидають сесійну залу.

Ми голосуємо за ціле яблуко — не за огризка

— Правляча коаліція знову не дала країні змогу отримати міністра закордонних справ. Можна говорити про те, що результативність учорашніх домовленостей на рівні робочої групи, яку проводив перший заступник голови Верховної Ради Адам Мартинюк, дорівнює нулю, — каже голова фракції "Нашої України" В"ячеслав Кириленко, 38 років.

"Нашоукраїнець" додає, що антикризовики не прийняли одну з вимог опозиції, тому нема гарантій щодо інших.

— Ми будемо пропонувати, по-перше, далі провадити практику фракцій об"єднаної опозиції, яка полягає у бойкотуванні засідань Верховної Ради. Братимемо участь у розгляді тих питань, які співпадають із нашими вимогами, — каже.

58-річний заступник голови фракції Партії регіонів Василь Кисельов зазначає, що Огризко сам винен у тому, що за нього не проголосували.

— На фракції ми його запитували, як він буде виконувати зовнішньополітичний курс. Він нам дав чітко зрозуміти, що в нього голова повернута в один бік — в НАТО та ЄС. Іншого він не знає, — говорить.

Тим часом у кулуарах поширюються чутки, що лідер фракції Партії регіонів Раїса Богатирьова після голосування плакала. Кисельов про це каже:

— Ну, вона просто грипує. Вона не може плакати з цього приводу, тому що це рішення фракції, це й її рішення — не голосувати за Огризка.

Кисельов вважає, що коаліції вдасться переконати президента внести на розгляд іншу кандидатуру.

Зараз ви читаєте новину «Верховна Рада знову не проголосувала за Огризка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути