четвер, 21 червня 2007 19:00

Верховна Рада збільшила граничний вік держслужбовців

Автор: фото: УНІАН
  65-річний Іван Плющ (ліворуч) згідно із чинним Законом ”Про державну службу” не може обіймати посади у виконавчій владі. Однак є секретарем Ради нацбезпеки і оборони. Перший віце-прем’єр Микола Азаров у грудні також заступить за вікову межу держслужбовця
65-річний Іван Плющ (ліворуч) згідно із чинним Законом ”Про державну службу” не може обіймати посади у виконавчій владі. Однак є секретарем Ради нацбезпеки і оборони. Перший віце-прем’єр Микола Азаров у грудні також заступить за вікову межу держслужбовця

Минулого тижня Верховна Рада змінила закон "Про державну службу". Граничний строк перебування на державній службі підвищується на п"ять років — для жінок до 60, а для чоловіків — до 65 років. Це стосується осіб, які призначаються Кабміном, парламентом та Секретаріатом президента.

— Цей закон робиться під урядовців, — пояснює нардеп-"бютівець" Олексій Данілов, 44 роки. — Якщо подивитися на вік державних чиновників, які працюють у Кабміні, буде все зрозуміло.

Данілов каже, що в будь-якій країні є вікові обмеження.

— Я вважаю, що треба цей вік обмежувати, бо в людини замилюється погляд на проблеми, — говорить "бютівець". — Я не кажу, що їх треба викидати на смітник.

Переглянувши біографії членів Кабінету Міністрів, "ГПУ" виявила, що двоє заступників Віктора Януковича — у зоні вікового ризику. Віце-прем"єрові Володимиру Рибаку в жовтні виповниться вже 61 рік, а першому віце-прем"єрові й міністру фінансів Миколі Азарову в грудні буде 60.

43-річний нардеп-"регіонал" Владислав Лук"янов є одним із авторів цього законопроекту.

— Якби це стосувалося особисто Миколи Яновича та Володимира Васильовича, вони би знайшли себе на посадах міських голів. У них було би багато пропозицій, — запевняє він.

— Збереження таких фахівців є позитивом, — говорить віце-прем"єр з гуманітарних питань Дмитро Табачник, 43 роки. — Адже по виході на пенсію керівник подає клопотання про продовження терміну свого працівника. Це свідчить про те, що він як фахівець і професіонал відповідає всім вимогам і гарно працює.

Треба вік обмежувати, бо в людини замилюється погляд на проблеми

— Постанова про підвищення строку перебування на державній службі дасть можливість робити резерв кадрів і підтягувати молоде покоління, — запевняє голова Фонду держмайна 50-річна Валентина Семенюк.

2 червня депутати від опозиції склали свої мандати. Президент оголосив, що всі законопроекти і постанови, прийняті парламентом після цього, є недійсними.

— Думаю, що всі постанови Верховної Ради будуть чинними, — говорить Семенюк. — А все, що зараз відбувається з боку президента, буде колись опубліковане в журналі "Перець".

Віце-прем"єр з агропромислового комплексу 55-річний Віктор Слаута ніяковіє на запитання про долю законів, прийнятих парламентом після 2 червня.

— Розумієте, — замислюється на декілька секунд Слаута, — Верховна Рада вважає, що вона легітимна і працює та приймає постанови.

Нещодавно уряд Естонії підтримав законопроект, який забороняє звільняти держслужбовців, які досягли 65 років. У Росії граничний вік держслужбовця — 60 років. А в США такого поняття взагалі немає. Є лише обмеження у віці для дипломатів — теж 60 років.

Зараз ви читаєте новину «Верховна Рада збільшила граничний вік держслужбовців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути