Ексклюзиви
вівторок, 27 жовтня 2020 03:40

Типи фігури: що наш силует говорить про нас

Типи фігури: що наш силует говорить про нас
Намагуючись схуднути, жінки часто не враховують свій тип фігури. Фото: unsplash

Чому, займаючись в тренажерному залі, дотримуючись дієти, один худне швидко, а інший не може скинути ні грама? Винуватці цієї різниці - генетика і гормони. Але схуднути може кожен: досить визначити свій тип і слідувати порадам фахівців з харчування.

У кожної жінки одна з чотирьох залоз внутрішньої секреції від природи активніше за інших, що впливає на обмін речовин і, отже, відбивається на зовнішності. Через це жіночі фігури умовно поділяються на чотири типи. Класифікація не абсолютна - гормональний фон занадто складний, - але якщо придивитися, в кожній можна вгадати перевагу одного з типів, пише psychologies.ru.

Сухорлявий тип - домінують наднирники

Ознаки. Верхня частина тіла крупніша за нижню. Широкі плечі, великі груди, маленькі сідниці, сильні руки та ноги. Пружна від природи шкіра, немає схильності до целюліту. Товстішати починають в області грудей, рук, живота. Легко нарощують м'язову масу.

Психологічний портрет. Лідери, швидко приймають рішення, не люблять отримувати поради та завжди беруть відповідальність на себе. Не знають міри ні в чому: ні в роботі, ні в спорті, ні в їжі.

Переваги. Виглядають стрункими, навіть якщо схильні до повноти. А також - відсутність целюліту і пружна шкіра.

Недоліки. При надмірній вазі сухорлявий силует набуває "борцівські" риси: з'являється досить потужний верх при дуже вузьких стегнах і короткій шиї.

Харчування. Оптимальна вегетаріанська дієта. Не рекомендуються вершки, вершкове масло, різні соуси і шоколад.

Самоконтроль. Необхідно періодично відключатися від турбот і насолоджуватися простими речами.

Фітнес. Адреналін, що виробляється залозами, вимагає постійної активності. Рекомендуються біг, аеробіка, гірські лижі. Але найкраще підтримає форму плавання, що дозволяє формувати тіло, не накачуючи м'язів.

Витончений тип - домінує гіпофіз

Ознаки. Тіло підлітка з вузькими стегнами, без вираженої талії. Маленькі руки і невеликі ноги, велика голова. Кістка досить вузька, талія довга, сідниці маленькі і округлі. Важко додають у вазі, в першу чергу повніють в області живота.

Психологічний портрет. Інтровертні, схильні до мистецтва і наук, часто замкнуті, але не через озлобленість, а через самодостатність. Іноді так глибоко занурюються у світ думок, що забувають про насущні потреби не тільки оточуючих, але і свого тіла.

Переваги. Завдяки рівномірному розподілу жиру довго виглядають стрункими. Але й худі не справляють враження кістлявих.

Недоліки. Коли повніють, розпливаються в талії. Слабка лімфатична система - причина набряків і пухкості шкіри.

Харчування. Рекомендується менше вуглеводів і більше білка. Добре засвоюють овочі, продукти з борошна грубого помелу і прянощі. Слід обмежувати молоко, солодощі, здобу, сирі продукти. Травлення чутливе до біоритмів, сніданок повинен бути повноцінним, вечеря мінімальною.

Самоконтроль. Чутливі до нюансів, до оточуючих запахів, звуків, відтінків. У будинку повинно бути більше квітів, ароматичних свічок і саше.

Фітнес. Силовий тренінг допоможе надати рельєфність, прибрати живіт, підкреслити талію.

Творчий тип - домінує щитовидна залоза

Ознаки. Фігура "пісочний годинник". Повніти починають з живота і стегон, а кінцівки залишаються тонкими навіть при надмірній вазі.

Психологічний портрет. Веселі, активні фантазерки, не лізуть за словом в кишеню, легко зачаровують співрозмовника.

Переваги. Якщо жінка творчого типу не схильна до повноти, її силует буде практично ідеальний (90-60-90).

Недоліки. Слабкі місця - мускулатура (накопичується важко) і дуже крихкі кістки. Шкіра тонка, суха, може втрачати тонус. Також спостерігається схильність до целюліту.

Харчування. Зелені овочі: салат, щавель, броколі, цибуля, зелена квасоля зарядять енергією і виведуть токсини. Необхідні також нежирні тваринні білки з молочними продуктами. Не рекомендуються фрукти, хліб, алкоголь, кофеїн і цукор.

Самоконтроль. Енергетичній системі потрібен постійний "підігрів". Гарячий душ або лазня допоможуть стабілізувати кровообіг, знімуть відчуття тривоги і розслаблять в кінці дня.

Фітнес. Кращими видами спорту стануть групові, вуличні та танцювальні. Творчі жінки - потенційні "сови", тому для ефективності тренуватися треба в другій половині дня.

Апетитний тип - домінують яєчники

Ознаки. Класичне жіноче тіло з вузькою верхньою частиною, округлими стегнами і сідницями, з яких воно і починає товстішати.

Психологічний портрет. Турботливі, жалісливі і вразливі. Швидко і легко сходяться з оточуючими людьми, інтуїтивно відчуваючи їх устремління. Уповільнений обмін речовин спричиняє зовнішню загальмованість, яка оманлива і приховує внутрішню бурю емоцій.

Переваги. Навіть при надмірній вазі, така жінка не "запливе" в талії, а живіт з'явиться в останню чергу.

Недоліки. Велика схильність до зайвої ваги і целюліту. З юності виробляють враження "пампушок". Більшість сильно гладшає під час вагітності.

Харчування. Фрукти допоможуть стабілізувати обмін речовин. Корисні всі види овочів, особливо броколі і соя, нежирні білки. Не рекомендуються вершки, масло, соуси, шоколад, булки і макарони. Погано засвоюються оцет і лимонний сік. Вранці травна система працює мляво, тому сніданок можна пропустити. Відчуття голоду максимальне в період з 17 до 22 годин.

Самоконтроль. Життєво необхідно спілкування. Самотність протипоказана, так само як і контакт з агресивними людьми. Вивести негативну енергію допоможе дихальна гімнастика та йога.

Фітнес. Через уповільнений обмін речовин необхідно виконувати якомога більше вправ на витривалість. При заняттях спортом важливо бути на ногах, тому плавання в чистому вигляді їм не підійде. Кращий час для тренувань - ранній ранок і друга половина дня.

"Сиджу на дієті, займаюся спортом, а схуднути все одно не виходить". Якщо виключити фактори гормонального збою або якихось особливостей здоров'я, причиною може бути те, що людина під час спроб схуднення не враховує свій тип фігури. Наше тіло не любить позбавлятися від зайвого тільки в проблемних місцях. Худне все тіло, а ось критичні зони якраз зменшуються в останню чергу. Тому, вибираючи систему харчування і тренувань, варто враховувати особливості будови свого тіла.

Зараз ви читаєте новину «Типи фігури: що наш силует говорить про нас». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути