Ексклюзиви
середа, 26 вересня 2007 17:11

Ющенко попередив Януковича про відповідальність

Автор: фото: Микола ЛАЗАРЕНКО
  Президент Віктор Ющенко (ліворуч) слухає виступ у прямому ефірі з Полтави кандидата в народні депутати від блоку ”Наша Україна — Народна Самооборона” Миколи Катеринчука під час телемосту для північних і центральних областей 25 вересня 2007 року
Президент Віктор Ющенко (ліворуч) слухає виступ у прямому ефірі з Полтави кандидата в народні депутати від блоку ”Наша Україна — Народна Самооборона” Миколи Катеринчука під час телемосту для північних і центральних областей 25 вересня 2007 року

Минулого вівторка президент Віктор Ющенко, 53 роки, влаштував телеміст між центральними та північними областями України. Говорили про завдання для майбутнього уряду та невиконані обіцянки "помаранчевих".

Президент був у студії в Сумах. Паралельно в чотирьох містах на центральних площах із ним говорили лідери блоку "Наша Україна — Народна самооборона". Із Києва — перший номер списку Юрій Луценко. В"ячеслав Кириленко був у Черкасах, Анатолій Гриценко — у Чернігові, а Микола Катеринчук — у Вінниці. Трансляцію також здійснювали на Житомир і Полтаву.

Ющенко пояснював, чому важко виконувати обіцянки Майдану. Мовляв, для цього потрібно мати більшість у парламенті.

— Я два роки президент і в мене жодного дня в парламенті не було більшості, — скаржиться він.

Главу держави запитують про те, чи може Юлія Тимошенко стати прем"єром після виборів. Президент цього не заперечує.

— У демократичних сил є шанс, але хотілося б, щоб цей шанс вони не загубили, як півтора року тому, — говорить Віктор Ющенко.

Тим часом виникають технічні проблеми з трансляцією на полтавському каналі "Лтава" і на всю область показують лише те, що знімає телекамера у Вінниці. Там телеведуча Юлія Шипунова стоїть поруч із 39-річним Миколою Катеринчуком.

Лідерів списку почергово під"єднують до трансляції з президентом. Поки з Віктором Ющенком говорить хтось інший, Катеринчук трохи нудьгує, але навіть не підозрює, що його бачить вся Полтавщина. Між виходами в ефір телемосту, він накидає на плечі Шипунової свій чорний плащ. Сам постійно поправляє сорочку й краватку, осмикує манжети. Кілька разів підтягує штани, чухає носа й розгладжує пальцями брови. Просить принести чаю, бо на вулиці холодно.

Катеринчук накидає на плечі Шипунової свій чорний плащ

— Не розмовляйте тут! — тихо наказує жінкам, які за його спиною створюють масовку.

Решта глядачів стоять за огорожею. Катеринчук тричі показує їм рукою, щоб закрили роти. А коли чує, що за кілька секунд вийде в ефір із президентом, починає розминати м"язи обличчя. Виглядає так, ніби він кривляється.

За 15 хв. до закінчення ефіру по "Лтаві" почали транслювати телеміст із президентом. Показують Чернігів. На сірому піджаку Гриценка видно краплі дощу, позаду — люди з парасольками.

— Я кажу персонально для Януковича та інших колег, — продовжує тим часом в ефірі президент. — Уряд несе персональну відповідальність за проведення чесних, прозорих і демократичних виборів.

Віктор Ющенко дивується, чого прем"єр-міністр їздить країною та розповідає на мітингах про те, що готуються фальсифікації.

— Чому на кожному своєму мітингу Янукович говорить про фальсифікацію? Та тому, що цю фальсифікацію він уже запланував. Вона буде. Мова йде про те, як нам впоратися з цією проблемою, — каже президент.

— У чому суть вибору 30 вересня? — запитує ведуча телемосту, прес-секретар президента Ірина Ваннікова у Катеринчука.

— Ми тут за ефіром багато чого обговорювали з людьми, які стоять поруч, — показує він на людей позаду й розповідає про майбутню перемогу на виборах демократичних сил.

У середу ввечері подібний телеміст президент провів і для західних областей України.

Зараз ви читаєте новину «Ющенко попередив Януковича про відповідальність». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути