вівторок, 16 грудня 2008 17:25

Ющенко критикує соціальні результати Тимошенко

Учора вранці 54-річний президент Віктор Ющенко зібрав у своєму секретаріаті голів облдержадміністрацій. Запізнився на півгодини.

Сідає за круглий стіл у залі для нарад, дивиться на невеликий годинник і зауважує, що виступатиме недовго. Для журналістів нараду транслюють в окремій залі на телеекран.

Віктор Ющенко говорить, що прем"єр-міністр Юлія Тимошенко наобіцяла більше, ніж здатна зробити. Тому під загрозою опинилися виплати пенсій 2009-го:

— Навіть у цьому році кожен пенсіонер недоотримав по 150 гривень. Через інфляцію кожен українець недорахував у власній кишені тисяч гривень.

Звертається до голів облдержадміністрацій, аби на наступній зустрічі вони запропонували свої антикризові заходи. Просить їх підтримати бізнесменів, адже ті дають робочі місця. Переходить до економіки. Каже, що скоротився внутрішній валовий продукт, впало промислове виробництво. Інфляція за цей рік буде понад 20–25%.

— На місцях удвічі зросла кількість невиконаних бюджетів, — продовжує президент. — У жовтні — 201, у листопаді — 425, а в грудні вже 598.

Віктор Ющенко говорить майже годину. Просить виступити дніпропетровського губернатора Віктора Бондаря, 33 роки. На нього переводять камеру. Поруч сидить київський голова Леонід Черновецький. Доки Бондар виступає, той крутиться у кріслі, чухає лоба і поглядає на годинник.

Віктор Бондар розповідає, що область перевиконала свій бюджет утричі, але майже все це пішло на соціальні виплати.

— Ці гроші продавили інфляцію й пішли на бабушек-дєдушек, а не на розвиток інфраструктури й будівництва, — скаржиться.

Зараз ви читаєте новину «Ющенко критикує соціальні результати Тимошенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути