четвер, 31 січня 2008 17:53

Юлію Тимошенко спіймали на обмані

Прем"єр-міністр 47-річна Юлія Тимошенко у Брюсселі давала інтерв"ю телеканалу "Євроньюз". Її запитали, чи можлива ситуація, за якої її блок створить коаліцію з Партією регіонів.

— Можлива, — після паузи відповіла прем"єрка. — Але на умовах нашої команди. Тобто — впровадження 20 пунктів детінізації економіки й політики. Якщо Партія регіонів на це готова — то ласкаво просимо.

Водночас Юлія Володимирівна сказала, що "Регіони" навряд чи готові до такої співпраці, судячи з їхніх останніх кроків при владі. Зауважила також, що нині будує з ними цивілізовані відносини як влада й опозиція.

Це інтерв"ю записав на диктофон журналіст інтернет-видання "Українська правда", що й оприлюднило заяву Тимошенко.

Але вже наступного дня у Києві Юлія Володимирівна почала заперечувати сказане в Брюсселі.

— Я категорично це спростовую, — каже прем"єрка. — Йшлося про співробітництво з Партією регіонів як коаліції з опозицією.

Наступного дня у Києві прем"єр почала заперечувати сказане в Брюсселі

Після цього "Українська правда" виставила для прослуховування аудіозапис інтерв"ю Юлії Тимошенко. На ньому чітко чути, як вона говорить про можливість коаліції з "Регіонами".

Політолог Михайло Басараб, 30 років, вважає, що Юлія Володимирівна слів на вітер не кидає. Кілька разів обдумує, перш ніж щось сказати. За кордоном вона хотіла показати себе як європейського політика. А в Україні почала заперечувати сказане там, бо не хотіла руйнувати свій імідж борця з Партією регіонів.

Водночас Михайло Басараб вважає, що заява прем"єра — сигнал для багатих бізнесменів із "Регіонів".

— Тимошенко включилася у жорстку війну з Віктором Ющенком у боротьбі за фінансово-промисловий капітал, — говорить політолог. — Це запорука успіху у майбутній президентській кампанії. Вона хоче нейтралізувати налагоджений діалог між президентом та Ахметовим й іншими олігархами. У цю боротьбу включиться і Віктор Янукович.

Басараб додає, що вплив на економіку мають і президент, і прем"єр. Тож олігархам доведеться співпрацювати з обома.

Зараз ви читаєте новину «Юлію Тимошенко спіймали на обмані». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути