понеділок, 04 серпня 2008 17:59

Турчинов вимагає писати про повінь із оптимізмом

У суботу 47-річна прем"єр-міністр Юлія Тимошенко прийшла на позачергове засідання уряду в чорній мереживній блузці, темній спідниці та чорних сережках. Почала розповідати про ситуацію в затоплених регіонах і виплати компенсацій постраждалим.

— Усього були підтоплені 812 населених пунктів, а нині залишилися 382, — каже.

До зали в чорних куртці та джинсах заходить перший віце-прем"єр Олександр Турчинов, 44 роки. Він очолює Національний штаб відновлювальних робіт. Дзвонить його мобільний. Урядовець розвертається й виходить. За кілька секунд повертається та сідає поруч із Юлією Тимошенко. Вона продовжує говорити. Перший віце-прем"єр просить слова.

— У мене прохання до журналістів: не поширювати чутки, балачки та не сіяти паніку, — говорить Турчинов. — Усі, хто буде займатися спекуляцією, саботажем і заважатиме працювати, із ними будуть жорстко розбиратися.

— Мається на увазі регіональна влада, — уточнює прем"єрка.

— Ні. Мається на увазі: усі, хто заважатимуть працювати, — перебиває віце-прем"єр. — Тому попрошу більше оптимізму журналістів у їхніх репортажах.

Юлія Тимошенко просить відзвітувати міністра з надзвичайних ситуацій Володимира Шандру, 45 років. Він зазначає, що постраждалих забезпечують водою та харчами:

— Не всі люди хочуть отримати гроші, особливо пенсіонери. Вони просять дати або готовий будинок, або квартиру. Адже бояться нечесних будівельників.

Перший заступник міністра праці та соцполітики Павло Розенко, 38 років, розповідає про виплати постраждалим. Склали списки із 21 тис. сімей. Вони можуть отримувати гроші. Це понад 30 млн грн.

— Із 21 тисячі родин скільки реально отримали гроші? — перепитує Юлія Тимошенко.

— Ми пізніше матимемо цю інформацію, бо почали збирати дані тільки з четверга, — ніяковіє заступник міністра.

Прем"єрка каже йому, щоб більше на засідання уряду не приходив без цих даних:

— І працюйте диспетчером — так, як я, Шандра, як Єхануров і всі разом узяті.

Голова уряду попереджає, що притягуватимуть до кримінальної відповідальності тих, хто спекулюватиме цінами в затоплених регіонах. Олександр Турчинов додає, інструктуватимуть міліцію щодо використання зброї проти мародерів.

— Треба постріляти, а тоді ще парочку повішати, — говорить заступник голови Секретаріату президента Олександр Шлапак, 48 років.

Зараз ви читаєте новину «Турчинов вимагає писати про повінь із оптимізмом ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути