четвер, 05 червня 2008 19:33

Тимошенко, Горбаль і Катеринчук не працюватимуть у Київраді

47-річна прем"єр-міністр Юлія Тимошенко, 44-річний перший віце-прем"єр Олександр Турчинов та 43-річний нардеп Микола Томенко очолювали список БЮТу на нещодавніх виборах до Київради. За місяць до голосування прем"єр обіцяла працювати на двох роботах. Мовляв, закон дозволяє суміщати мандат депутата місцевої ради із посадою прем"єр-міністра.

— У нормального й адекватного керівника всі графіки побудовані гармонійно, все розплановано, — заявила тоді прем"єр.

Однак після обрання всі троє лідерів БЮТу відмовилися від депутатства у міськраді.

— Вибори у Києві пройшли як найбільша корупційна модель. Тому і я, і Турчинов, і Томенко у Київраді без надобності, коли там є мер, який уособлює корупцію, — пояснює Тимошенко. — Покривати своєю присутністю всі його незаконні дії ми не будемо.

Від Партії регіонів у Київраду балотувалися народні депутати 37-річний Василь Горбаль, 44-річний Дмитро Табачник та 47-річна Інна Богословська. Обіцяли здати мандати нардепів і працювати у міськраді. Зокрема Богословська 28 квітня сказала:

— Якщо і далі Київрада буде політичним майданчиком, то і я, і Табачник будемо змушені працювати там.

Ми дозволяємо політикам знущатися над нами

Однак після обрання від столичного депутатства відмовилися. Горбаль пояснює, що очолив список до Київради, бо від опонентів теж балотувалися нардепи та члени уряду.

— Це була боротьба вищих ешелонів. Але, дивлячись на невелику кількість киян у парламентській фракції Партії регіонів, ми вирішили залишити їх у Верховній Раді, — додає він.

Василь Горбаль родом зі Львова, Інна Богословська — з Харкова. І лише Дмитро Табачник — киянин.

"Регіонал" запевняє: якби Тимошенко і Турчинов не відмовилися працювати в Київраді, то й вони теж цього не робили б. Заперечує, що це є обманом виборців.

Не дотримав обіцянки працювати у столичній міськраді і 40-річний Микола Катеринчук. Він є лідером Європейської партії і нардепом від блоку "Наша Україна — Народна самооборона". Каже, що однопартійці заборонили йому відмовлятися від мандата нардепа, тому до Київради вже не піде. Чому це питання його партія не розглянула до виборів, Катеринчук не пояснює.

— Та вони ж знають, що люди їм вірять, і тому безбожно їх дурять! — коментує директор Центру політичних досліджень "Український барометр" Віктор Небоженко, 54 роки. — І ця брехня сходить їм із рук. Ми дозволяємо політикам знущатися над нами, і вони це роблять із великим задоволенням.

Із нардепів-учасників київських виборів єдиним іде працювати до Київради Віктор Пилипишин із блоку Литвина. Він зрікся місця у Верховній Раді ще перед виборами.

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко, Горбаль і Катеринчук не працюватимуть у Київраді». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути