вівторок, 15 січня 2019 00:45

Росія утримуватиме моряків ще рік

15 січня Лефортовський райсуд Москви розглянув продовження запобіжного заходу для полонених українських моряків. Засідання було закритим.

— Слідчі вимагають тримати моряків до 26 квітня 2019 року, — каже напередодні адвокат полонених Микола Полозов, 38 років.

— Якщо суд і розгляне справу по суті, то десь за рік, — каже інший адвокат 36-річний Ілля Новіков. — Ці засідання не є судом. Це формальності, вироки давно вже написані.

25 листопада російські прикордонники в Керченській протоці відкрили вогонь по українських кораблях, що йшли з Одеси до Маріуполя. Узяли штурмом броньовані артилерійські катери "Бердянськ", "Нікополь" та буксир "Яни Капу". Полонили 24 моряків. Їх відправили до в'язниці, звинуватили у незаконному перетині російського кордону.

11 січня затриманих відвідав український консул Альберт Черняков.

— Хлопці тримаються, але мають травми, — каже Віктор, батько ув'язненого 27-річного Василя Сороки. — У мого сина погано працює рука.

14 січня уповноважена з прав людини в Україні Людмила Денісова приїхала до Москви. Хоче побувати на судах. Пропонувала родичам бранців поїхати з нею.

— Син заборонив нам виїжджати на територію Росії, — додає Віктор Сорока.

Зараз ви читаєте новину «Росія утримуватиме моряків ще рік». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути